Cikkek Egyéb Gyermekvasút Tanfolyam

71 nap alatt a Föld körül – Tanfolyamos ifivezetők bemutatkozása

Kedves Tanfolyamosok, kedves felfedező tanoncok! Megkezdődött a várva várt 71. tanfolyam. Eme 4 hónapos kalandunkat 15 lelkes ifi fogja segíteni, kik már nagyon izgatottan várták a találkozást. Most ismerkedjünk is meg velük!

Tanfolyami csoportvezetés

Sziasztok!
Gergőnek hívnak, 21 éves vagyok, a most következő négy hónapban pedig Borsival együtt az ifijeitek munkáját fogom segíteni a tanfolyamon. A Gyermekvasút mellett gazdaságot tanulok a Budapesti Corvinus Egyetemen, de a száraz gazdasági grafikonokon túl nagyon érdekel a zene és a sportok világa. Ami a zenét illeti, korábban gitároztam, klarinétoztam, valamint 10 évig zongoráztam is, a sportok területén pedig az ütős sportoknak – mint a tenisz, a fallabda és a pingpong – vagyok a megszállottja. Hobbijaim közé tartozik még a zsonglőrködés, ha megkerestek vele, mutatok majd pár trükköt valamelyik alkalmon😊

Sziasztok!
Hraskó Anna vagyok, de a vasúton csak Borsinak szólítanak.  21 éves vagyok, életem felét gyermekvasutasként töltöttem: most  idősebbként a ti ifijeitek munkát fogom segíteni Gergővel karöltve.  Ha kíváncsiak vagytok, milyen is volt a vasút, “amikor én még kislány voltam”, szegődjetek mellém egy-egy kirándulás, vonatozás alkalmával.
A vasút mellett az egyetemen magyart tanulok, tanár szeretnék majd lenni. Az a szuperképességem, hogy bármilyen témáról tudok mondani izgalmas nyelvészeti funfacteket, amiket a nyelvtankönyvek eltitkolnak előletek (ha érdekel benneteket, például elmesélhetem, honnan ered a becenevem). Szeretek színházba járni, sütni-főzni és úszni, az a tervem, hogy a közeljövőben átúszom a Balatont. Keressetek bármivel engem is nyugodtan!

A osztály

Szervusztok!
Hanczwikl Zorka vagyok, 15 éves (bár már csak pár napig :D) és 10-es egy XI. kerületi gimnáziumban. Hat éve már, hogy én is először látogattam meg a hűvösvölgyi Otthont azzal a céllal, hogy megkezdjem a tanfolyamot. Most pedig a 71. tanfolyamon leszek az A. osztály osztályfőnöke.
Nagyon kedvelem a színes, bohókás dolgokat, na meg a szoknyákat, azokért rajongok. Hatalmas nagy álmom, hogy egyszer legyen egy saját csimpánzom, mivel a kedvenc állataim a majmok. Ha nagyobb leszek, a majom-tartás mellett pszichológiát szeretnék tanulni és majd később emberekkel foglalkozni. Ha bármi kérdésetek van, vagy csak beszélgetni szeretnétek, gyertek hozzám nyugodtan.
Én már nagyon várom, hogy találkozzunk, és szerencsére nemsokára el is érkezik megnyitó, ahol megismerkedhetünk.
Addig is ölelés: Zorka:)

Sziasztok!
Csató Nórának hívnak, a 71. Tanfolyam A osztályának leszek az egyik ifivezetője. 16 éves vagyok, egy budapesti gimnázium 10. osztályába járok. A fővárosban élek a családommal. Van egy húgom, akivel folyamatosan összetévesztenek minket, olyanok vagyunk mint az ikrek. Ebben igaziból van valami, mivel mindketten október 23-án születtünk, csak épp 2 év különbséggel. Minden szabadidőmet olvasással töltöm. Nagyon szeretem a naplementéket és napfelkeltéket, így minden este és reggel az eget lesem. Érdekel az egészségügy, ezért mindenféleképpen valamilyen orvos szeretnék lenni később. Ha segítségre van szükségetek vagy csak beszélgetnétek, keressetek meg bátran.
Nagyon várom, hogy megismerjelek benneteket, hamarosan találkozunk!
Ölelés: Nóri

Sziasztok!
Koplányi Emil vagyok, 16 éves, és én leszek az A osztály egyik ifivezetője. Az 59. tanfolyammal érkeztem a vasútra, majd 5 felejthetetlen évet töltöttem a VI. csoportnál. 10. osztályos vagyok az Újpesti Könyves Kálmán Gimnáziumban. Veresegyházon lakom egy kertes házban a családommal és a nyulammal. Nagyon érdekel a biológia és a kémia. Szabadidőmben nagyon szeretek főzni, valamint olvasni és edzeni. Meglepő módon szeretek inget viselni.
Ha valamivel kapcsolatban kérdés merül fel bennetek, vagy csak szeretnétek egy jót beszélgetni, nyugodtan forduljatok hozzám!
Már nagyon várom a tanfolyamot, hogy megismerjelek titeket, nemsokára találkozunk, addigis legyetek jók!

Sziasztok!
Lukács Boldi vagyok, az A osztály egyik lelkes ifivezetője. Kereken 6 évvel ezelőtt én is pont ott voltam, mint most ti, és vártam, hogy kezdetét vegye a tanfolyam. Nem árt tudni rólam, hogy szeretek játszani, a kutyámmal lenni, finomakat enni, valamint utazni. Szabadidőmben színjátszó órákon veszek részt, találkozok a barátaimmal, néha-néha megpróbálok valamit alkotni a konyhában kisebb-nagyobb sikerrel. Érdekesség még, hogy lakóhelyem közel van a Gyermekvasúthoz, autóval csak 10 perc az út odáig. Továbbá életem céljai között van, hogy megtanulok fütyülni, de sajnos ezt a tudást még nem sikerült elsajátítanom, ugyanakkor lehet majd nektek sikerül megtanítani rá! Már nagyon várom, hogy megismerjelek titeket, és merem remélni, hogy egy élményekben gazdag fél év áll előttünk!

B osztály

Sziasztok!
Fehér Luca vagyok. 71. tanfolyam B osztályának osztályfőnökeként a tanfolyam életét fogjuk színesíteni két ifivezető társammal. 2018-ban a 61. tanfolyam sikeres elvégzését követően lettem gyermekvasutas a 15. csoportban, ahol négy csodálatos évet töltöttem el. Ebben a tanévben kezdtem a gimit ahol heti 20 órában oroszul tanulok ami nagy kihívás számomra, mert nehéz, de ugyanakkor nagyon érdekes nyelv.  Kedvenc állatom az alpaka. Szívesen tartanék egyet, de sajnos panel lakásban nem fér el. Szabadidőmben szeretek kirándulni, rajzolni, zenét hallgatni, táncolni és a barátaimmal beszélgetni. Ha kérdésetek van, vagy csak beszélgetni szeretnétek a gyermekvasutas életről, bátran gyertek oda hozzám! Már nagyon várom, hogy megismerhesselek benneteket és meglátjátok, hogy már a tanfolyamos létetek is sok szép, emlékkel teli, varázslatos időszak lesz, amire mindannyian örömmel fogunk visszaemlékezni!
Luca 😄

Sziasztok!
Engem Patkó Bertalannak hívnak, és jelenleg 16 éves vagyok. A 71. tanfolyamon én a B osztály egyik ifije leszek. 2017-ben érkeztem meg a Gyermekvasútra és 5 felejthetetlen évet töltöttem el pajtásként a nyolcadik csoportban. Dunakeszin élek és 2 testvérem van, akik közül az egyik jelenleg még gyermekvasutas. Újpesten járok iskolába és kedvenc tantárgyaim közé tartozik a matematika és a történelem. Szabadidőmben szeretek videókat készíteni, ezt bizonyítja, hogy a GyvTv videókat is csinálok. Ezenkívül tudok még gitározni is! Már nagyon várom a tanfolyamot, és azt, hogy találkozzak veletek! Ha bármi kérdésetek van, vagy csak beszélgetni szeretnétek, keressetek bátran!
Puszi/Pacsi/Ölelés: Berci

Sziasztok!
Tóth Mátyás vagyok, a B. osztály egyik ifivezetője leszek a 71. tanfolyamon. Immár 6 és fél éve, hogy én is ott álltam, Hűvösvölgyben az 58. tanfolyam megnyitóján. 15 éves vagyok, 10. osztályos és Budapesten élek szüleimmel, két testvéremmel valamint két cicánkkal. Nagyon szeretek sportolni, olvasni, főzni és azt megenni, amit készítettem, emellett a barátaimmal időt tölteni. Már nagyon izgatottan várom a megnyitót, és az előttünk álló 5 hónapot, remélem, feledhetetlen élményeket tudunk majd nektek okozni úgy, ahogy egykor nekünk is tették a mi iFijeink. Bármi gonddal, kérdéssel vagy akár egy jó történettel nyugodtan forduljatok hozzám!
Hamarosan találkozunk, puszi, pacsi, ölelés: Matyi

 C osztály

Sziasztok!
Lugosi Levente vagyok, de a vasúton nagyjából mindenki Luginak hív. Én a 71. tanfolyam C osztályának leszek az osztályfőnöke. A Szinyei Merse Pál Gimnáziumba járok, a 10. évfolyamba. Németet és angolt tanulok, és remélem, hogy ezeknek a nyelveknek később nagy hasznát tudom venni. Budapesten lakom, Angyalföldön, kettő kisebb testvéremmel. Szeretek új dolgokat kipróbálni és felfedezni. Szeretek sportolni, eddig már rengeteg sportot kipróbáltam, például sokáig kajakoztam, fociztam. Emellett nagyon kedvelem a biciklizést. A családommal sokszor elbiciklizünk Vácig, és onnan vonatozunk vissza. Nagyon szívesen kirándulok, és utazok. Leginkább belföldön szoktam a családommal túrázni, de néha más országokba is ellátogatunk. Például voltunk Németországban is, ahol leginkább Frankfurtot jártuk körbe. Egy kis érdekesség, hogy rengeteget mosolygok és ezt sokan meg is említik, mivel ritkán lehet látni olyankor, amikor nem mosolygok. Már nagyon várom, hogy megismerjem a Gyermekvasút legújabb tanfolyamosait! Hamarosan találkozunk!
Lugi

Sziasztok!
Bratina Anna vagyok, Anni és én leszek a C osztály egyik ifivezetője. Elsős korom óta Waldorf iskolába jártam, jelenleg pedig a káposztásmegyeri Waldorf Gimnázium padjait koptatom. Nagyon szeretek táncolni és mozogni, és ha van rá időm, akkor általában sort is kerítek erre. Kedvenc állatom a törpemalac, a legjobb barátnőmmel nagyon szeretnénk venni egyet. Nagy szenvedélyem az írás, főleg novellákat, meséket és verseket írok. A tanfolyam során, ha beszélgetnétek egy nagyon jót, esetleg valami kérdésetek van, forduljatok hozzám bizalommal! Nagyok várlak már titeket!

Sziasztok!
Zömbik Tamara vagyok, Tami, 16 éves, és a 71. tanfolyam C osztályának leszek az egyik ifivezetője. A 60. tanfolyammal jöttem fel a vasútra, majd a XI. csoportnál voltam pajtás öt éven keresztül. Budapesten élek, van két bátyám, és tanulmányaimat a Budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban folytatom, most vagyok 10. osztályos. Sokat szoktam főzni, sütni, és imádok sorozatokat nézni. Van két macskám és egy kutyám, akivel rengeteget szoktam foglalkozni. Kilenc évig sportoltam akrobatikus rock and rollt, viszont ma már csak szabadidőmben táncolok. Nyáron rengeteget vagyok a Balatonon, de ha tehetem, az iskolai szünetekben is elmegyek a nyaralónkba, hogy kikapcsolódhassak. Bátran forduljatok majd hozzám, ha kérdésetek van, vagy csak ha beszélgetni szeretnétek! Nagyon várom már a tanfolyamot és azt, hogy találkozzak, megismerkedjek veletek.
Addig is puszi, pacsi: Tami

Sziasztok!
Engem Pék-Molnár Árminnak hívnak, és az előző tanfolyamhoz hasonlóan idén is a C osztálynak leszek az egyik ifivezetője. Kereken egy tízessel ezelőtt, a 61. tanfolyammal jöttem fel a Gyermekvasútra, majd utána a 4. csoporthoz kerültem, és ott töltöttem az eddigi vasutas karrierem nagy részét. Jelenleg a 8. kerület egyik 6 évfolyamos gimnáziumába járok 10. osztályba. Kedvenc tantárgyaimhoz tartozik a matematika, az informatika, illetve a földrajz. Szabadidőmben szeretem felfedezni a világot, akár vonattal, biciklivel vagy gyalog. Ezen kívül szeretek főzni és sütni is (ezt a nevem is mutatja). Mindig is nagyon érdekelt a vasút világa, ezt jól mutatja, hogy a gyermekvasúti szakmai versenyen 7. helyezést értem el, amire büszke vagyok. Ha bármilyen kérdésetek van akár a közlekedéssel, akár bármi mással kapcsolatban, akkor nyugodtan keressetek meg, illetve akkor is, ha szívesen beszélgetnétek velem. Üdv: Ármin

D osztály

Sziasztok!
Duska Tomi vagyok, én leszek ezen a tanfolyamon a D osztály osztályfőnöke. Nekem a vasutas pályafutásom 5 évvel ezelőtt kezdődött, amikor jelentkeztem a 61. tanfolyamra. Engem elsőként a vasút szeretete volt az, ami ide csábított, de utána a közösség lett az, ami itt tartott ennyi időn keresztül. A vasúton kívül még sok mindennel szeretek foglalkozni, például biciklizek, fotózok, illetve régebben sokat modelleztem is, mostanában sajnos már nem marad rá annyi időm. Nagyon várom már, hogy találkozzunk a tanfolyamon!

Szervusztok!
Lőrincz Gyopárnak hívnak, csak szólítsatok Gyopinak. Én leszek a D osztály egyik ifivezetője. Budapesten járok iskolába, legkedveltebb tantárgyam a matematika. Szeretek gombákat rajzolni a füzeteim különböző szegleteibe, kézműveskedni és táncolni, utóbbit már 7 éve versenyszerűen csinálom. Kedvenc színem a sötétzöld. Imádom az állatokat, kedvencem a sarki róka és a corgi. A zenét is szeretem, 7 évig fuvoláztam, jelenleg gitározni tanulok. Mindig találok magamnak valamilyen elfoglaltságot, amivel leköthetem magam, gyakran sudokuzok, csinálok karkötőket, vagy tanulok japánul. Nagyon várom már, hogy találkozzunk, nyugodtan forduljatok hozzám is bármikor!
Puszi, pacsi: Gyopi

Sziasztok!
Hajós Kristóf vagyok. Én leszek a D osztály egyik ifivezetője. Pesthidegkúton lakom a családommal. Vezetéknevemből adódóan itt a vasúton Kapitánynak hívnak. Szeretem a természetet, ezért sokat szoktam sétálni. Nagyon szeretek sportolni, jelenleg versenyszerűen vízilabdázom. Sokan mondják, hogy fura vagyok mert vannak olyan napok, amikor várom, hogy mehessek iskolába. Emellett nagyon sokszor hordok zakót. Nagyon sok minden érdekel a környezetemben, érdekelnek a természettudományos tantárgyak, így orvos szeretnék lenni, méghozzá traumatológus. Ezeken kívül nagyon szeretek színészkedni és nevetni. A vasúti közlekedés mellett szívesen foglalkozom a vízi közlekedéssel. Már nagyon várom, hogy egy jót beszélgethessek veletek, nemsokára találkozunk!
Puszi/pacsi/ölelés: Kapitány

Helloka!
Molnár Áki vagyok, és én leszek a D osztály egyik lelkes ifivezetője. Nagyon vicces, de attól függetlenül, hogy én vagyok az egyik legalacsonyabb (éppen hogy súrolom a 170-et) a tanfolyamon, én vagyok a legidősebb is, 16 éves. A Gyermekek Háza Alternatív Gimnázium 9. osztályába járok. Ha most azt hittétek, megbuktam, tévedtek, csak nyelvi előkészítőre jártam angolból, ezért vagyok most még csak 9-es. Immáron 6,5 éve tartozom a Gyermekvasút nagy közösségébe, és 2016 októberében, pont mint nektek most, elkezdődött eme történetem. Szabadidőmben általában dolgozom, a Batthyány téri Sparban lehet legtöbbször összefutni velem, de van, mikor a Hélia Hotelben is megfordulok. Kissé munkamániás vagyok. Ezen kívül imádok sétálni, szelni a várost és az országot, nem szeretek egy helyben ülni. Ezt van, hogy egyedül, de leginkább társaságban, barátokkal találkozva teszem. Elképesztően sok sportot kipróbáltam, de valahogy ez nem az én világom, szóval ilyen téren én nem vagyok jártas. Már nagyon izgatott vagyok a tanfolyam miatt, remélem ti is! Szombaton találkozunk!

Molnár Ákos

Pajtás: 58. tanfolyam, XV. Csoport
iFi: 70-71. tanfolyam