Klub Programok

MEGTELT – Haj, hé, de húzz rá egyet! – Pusztaszabolcsi ráadás a KBK-val

Ugyan alkalmunk megtelt, azonban továbbra is van lehetőséged jelentkezni egy várólistára a kisvasutbaratklub@gmail.com email címen! Amennyiben lesz helymegüresedés az alkalmon, az ide jelentkezőket értesítjük!

Haj, hé, de húzz rá egyet! kezdődik a közismert angol tengerész nóta. Ennek a felhívásnak mi sem szeretnénk ellenkezni és ugyan nem a laposüvegre, de Pusztaszabolcsra ráhúzunk még egyet. Természetesen nem szeretnénk tizenkilencre lapot húzni és bár felejthetetlen volt a Pálinkás úrnál eltöltött délután, szeretnénk megmutatni, hogy Pusztaszabolcs nem csak kisvasút, de nagyvasút szempontjából is egy érdekes település. Így egy újabb nyombővülést követően a pusztaszabolcsi Stadler gyár kapui mögé kaphatunk betekintést április 23-án, vasárnap. A Stadler gyár felfedezésében és az ott gyártott motorkocsik megismerésben pedig a gyár szakképzett munkatársai lesznek segítségünkre.

Találkozni 7:15-kor fogunk a Déli pályaudvar pénztárcsarnoka előtt, majd a 7:50-kor induló 4122.sz. S42-es személyvonattal fogunk utazni Pusztaszabolcsig. Visszaérkezni 13:09-kor fogunk, és elköszönni is ekkor fogunk a Dunaújváros felől érkező 4235.sz. S42-es személyvonat érkező vágányánál.

Az alkalom költségei:

Diákigazolvány: 2500Ft

90%-os (MÁK kártya/pecsételős): 1500Ft

MÁV arcképes (NEM Gyermekvasutas igazolvány): 1000 Ft

Amit mindenképp hozz magaddal:

-Időjárásnak megfelelő öltözet

-Enni-és innivaló

-Hivatalos KBK pecsételő füzet

-Program költsége

-Jókedv

Ha kedvet kaptál a stadler gyár felfedezéséhez, akkor nincs más dolgod mint jelentkezni ezen a kérdőíven keresztül. Azonban mivel csupán 50 hely van az alkalomra, minél gyorsabban csapj le az üres helyek egyikére! Ne felejtsétek, hogy legkésőbb két nappal előbb mondjátok le az alkalmat ha nem tudtok jönni, különben ki kell fizetnetek a teljes árat.

Bármilyen kérdés vagy kérés esetén forduljatok hozzánk bizalommal a kisvasutbaratklub@gmail.com-on!

További alkalmaink az idei tanévben:

2023.05.20-21.: Túra: Mariazellerbahn, Ausztria

2023.06.03.: Keszthelyi Vasútmodell Kiállítás

 

Hadas Tamás

Pajtás: 57. tanfolyam, II. csoport
iFi: 66-67. tanfolyam, III. csoport