Klub Programok

Kisvasút-e a kertivasút, avagy a KBK márciusi alkalma

Mindössze két hét választ el minket következő KBK alkalmunktól, amikor is március 19-én egy igazán különleges kisvasutat fogunk megtekinti. Ez pedig nem más Pálinkás József nyugalmazott MÁV mozodonyvezető kisvasútja, mely pusztaszabolcsi kertjének végében több mint 400m hosszan kanyarog. Azonban ezen a napon Pálinkás Úr kisvasútján felül még a saját maga által gyűjtött vasúti relikviákkal berendezett gyűjteményével is vár minket.

A nagy jelentkezésre való tekintettel két turnusban fogjuk meglátogatni Pálinkás úr kertivasútját. Az első turnusban a 6.; 9. és 14., míg a második turnusban minden más fog velünk tartani.

Az első turnussal találkozni 8:15-kor fogunk a Déli pályaudvar pénztárcsarnokában, majd a 8:50-kor induló S42-es személyvonattal fogunk utazni egészen Pusztaszabolcsig. Elköszönni 14:09-kor fogunk a Déli-pályaudvaron a Dunaújváros felől érkező S42-es vonat érkező vágányánál.

A második turnussal találkozni 10:15-kor fogunk a Déli pályaudvar pénztárcsarnokában, majd a 10:50-kor induló S42-es személyvonattal fogunk utazni egészen Pusztaszabolcsig. Elköszönni 16:09-kor fogunk a Déli-pályaudvaron a Dunaújváros felől érkező S42-es vonat érkező vágányánál.

Az alkalom költségei:

Diákigazolvány: 2500Ft

90%-os (MÁK kártya/pecsételős): 1500Ft

MÁV arcképes (NEM Gyermekvasutas igazolvány): 1000 Ft

Amit mindenképp hozz magaddal:

-Időjárásnak megfelelő öltözetet

-Enni-és innivalót egész napra

-Hivatalos KBK pecsételő füzetet

-Program költségét

-Jókedvet

Ha kedvet kaptál, hogy felfedezd országunk egyik legkülönlegesebb kerivasútját, nincs más dolgod mint az alábbi kérdőíven jelentkezni. Ne felejtsétek, hogy az alkalmat legkésőbb két nappal a túra előtt mondhatjátok le, különben ki kell fizetnetek a teljes árat.

Bármilyen kérdés esetén keressetek minket bizalommal a kisvasutbaratklub@gmail.com-on!

További alkalmaink az idei tanévben:

2023.04.29.:

2023.05.20-21.: Túra: Mariazellbahn, Ausztria

2023.06.03.: Keszthelyi Vasútmodell Kiállítás