Cikkek Egyéb Érdekesség Gyermekvasút Programajánló Programok

Evezőtúra információk

  

    Horgonyt fel! Vitorlát bonts! Húzd meg! – vezénylik a matrózokat egy valamirevaló tengerjárón. Egy evezőtúra viszont köszönőviszonyban sem áll ezzel.

Kezdjük ott, hogy nincsen se horgony, se vitorla, ahogyan katonás rendtől sem kell félni. Az evezőtúra tulajdonképpen felüdülés vízen, négy napba sűrítve.
…és ezzel már minden fontosat elmondtam. Ha mégsem sikerült meggyőzni arról, hogy életed egyik legmeghatározóbb négy napjára jelentkezel az evezőtúrával, akkor következzen egy pár információ.

     Az idei evezőtúra nagy mértékben hasonlítani fog a tavalyira, de egy óriási különbség azért mindenképpen lesz: ezen a nyáron két turnusban indulunk evezni, hogy minél többetek részt tudjon venni rajta. A két időpont július 19-22. és augusztus 1-4. lesz.

A két túra tartalmában teljesen egyező, mindkét esetben az első napon Mosonmagyaróvárra vonatozunk, majd onnan busszal utazunk Dunaszigetre. Ezt követően mindenkinek lehetősége nyílik megbarátkozni az evezéssel és a vízzel, hogy másnap – amikor a dunaszigeti ágrendszert járjuk majd be – már semmilyen technikai akadályba ne ütközzünk.

A harmadik napon táborhelyünket átköltöztetjük Kisbodakra, ahol az utolsó napon még bebarangoljuk a vadregényes Duna-ágakat és más csatornákat. Innen – az odaúthoz hasonlóan – busszal és vonattal jutunk végül haza.

Most pedig röviden szót ejtenék a jelentkezésről és más gyakorlatiasabb tudnivalókról:
A jelentkezés jövő hétfőn, április 24-én 18 órakor indul egy SiHuHu-cikkben, ahol egy online kérdőíven keresztül fogtok tudni jelentkezni. Az űrlapon megjelölhetitek majd, hogy a júliusi vagy az augusztusi időpont lenne a megfelelő.
Túljelentkezés esetén a keretlétszámon felüliek várólistára kerülnek majd, így amennyiben valaki mégsem tud eljönni a várólistára jelentkezettek mégis velünk tarthatnak majd helyette.
Fontos információ az is, hogy a szállás a túra jellegéből adódóan kemping lesz, hiszen egy evezőtúra csak sátrakban az igazi! Annak sem kell azonban aggódnia akinek esetleg nincs sátra, mert külön figyelmet fordítunk majd arra is, hogy mindenkinek jusson elegendő ne csak a kenukban, hanem a sátrakban is!

Reméljük, felkeltette érdeklődésedet az evezőtúra, és lesz alkalmunk a nyáron együtt evezni! Alább a túra hivatalos levelét ide kattintva találod a részletekkel, kérlek, ezt is olvasd el tüzetesen, és mindenképpen mutasd meg a szüleidnek.

Szécsényi-Nagy Rudolf cikkét olvastátok.