Egyéb Klub Programok

Drót alatt az Alpokba!, avagy a KBK kétnapos túrája

Cikkemet egy találós kérdéssel nyitom, melyre remélem kedves olvasóm tudja a választ, vagy ha nem, az cikkemből kiderül. Mi az? Drót alatt fut, sárga színű és három egységesek motorvonatai, 267m-ről 868m-re visz fel akár 80km/ó-ás sebességgel. Amennyiben kedves olvasóm még mindig nem találta ki miről is beszélek, most elárulom, hogy nem másról mint Ausztria legidősebb villamosított kisvasútjáról, a Mariazellerbahn-ról. No de „Hogy is jön ez ide?” merülhet fel benned. A válasz roppant egyszerű. Az idei évben nagyot álmodtunk és kedves klubtagjainkat örömmel hívjuk meg május 20-21 közötti túránkra, amikor is a stájerországi Mariazellerbahn-t fogjuk felfedezni.

Túránkon nem csak railjettel és a kisvasút Himmelstreppe (lépcső a mennyországba) motorvonataival utazhat a nagyérdemű, de a Mariazellerbahn festői környezetének egy szeletét, valamint egy mára már bezárt osztrák mellékvonalat bejárhat hajtányon.

Találkozni május 20-án (szombaton) 6:45-kor fogunk a Kelenföld Volánbusz állomáson, majd a München Hauptbahnhof-ig közlekedő 60. sz. Railjettel fogunk utazni Sankt Pölten állomásig, ahonnan a Mariazellerbahnnal folytatjuk utunkat Winterbach állomásig. Aznap esti szállásunk pedig Sopronban, a Sopron Hostelben lesz. 

Mindenkit kérünk, hogy a túrára hátizsákkal érkezzen, ugyanis mindkét nap napközben a csomagjainkat nem tudjuk letenni, azokat mindenkinek magával kell cipelnie.

Elköszönni május 21-én (vasárnap) 19:59-kor fogunk a Déli pályaudvaron a Szombathely felől érkező 913. sz. Bakony InterCity érkező vágányánál.

Az alkalom költségét, tekintettel a külföldi útra, vegyesen EURO-ban és Forintban szedjük be tőletek: összesen 70€ + 6000 Forint lesz. A 6000 Ft-ot mint előleget május 14-ig (vasárnap) kell leadni készpénz formájában a nevelőnek. Ez az összeg természetesen tartalmazza az utazások, programok, szállás és étkezések költségét.

Amit mindenképpen hozz magaddal:

Diákigazolvány, személyi igazolvány, európai egészségbiztosítási kártya

Kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozat, melyet a résztvevőknek fogunk kiküldeni

Időjárásnak megfelelő öltözet

1.napi ebéd

Tisztálkodószerek, törülköző, papucs

Hátizsák

Az alkalom költsége

KBK pecsétgyűjtő

Jókedv

Ha kedvet kaptál, hogy részt vegyél a KBK kétnapos túráján, nincs más teendőd mint jelentkezni az alábbi kérdőíven. A jelentkezés április 29-én (szombat) reggel 9 órakor indul és május 3-án (szerda) este 19 órakor zárul. Ezt követően harmincnál több jelentkező esetén válogatást tartunk, hogy kik jöhetnek az alábbi szempontok alapján: eddigi aktivitás és magatartás a klub alkalmain. Arról, hogy jöhetsz-e a mariazelli túrára, vagy sem, május 5-én (pénteken) értesítünk. A túránkra várólistára nem lesz lehetőséged jelentkezni, lemondás esetén a kérdőíven regisztráltak közül fogunk választani.

Bármilyen kérdés vagy kérés esetén fordulj hozzánk bizalommal a kisvasutbaratklub@gmail.com-on!

Elkövetkezendő alkalmaink az idei tanévben:

06.03. Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút

08.22. Keszthelyi Modellvasút Kiállítás

Címkék

Hadas Tamás

Pajtás: 57. tanfolyam, II. csoport
iFi: 66-67. tanfolyam, III. csoport