Egyéb

Míg mi épp a 75.-et olvassuk, addig ők írták a 60. oldalt

Kedves Elballagott Pajtások és Ifivezetők! Esetleg volt Felnőtt Dolgozók, Szülők és Angyalföldi Művelődési Házakba Tévedő Emberek! Biztos, hogy többeteknek, akik a következő idézetet fogják olvasni, a fületekben cseng a klasszikus dallam:

Egy kicsit várj,

Ez az év elszáll.

Az a boldogság,

ami minket vár

Eljön, még ünnepelj!

Ezt a számot a Best of Gyermekvasút nevű ifivezetőkből álló banda írta, a Gyermekvasút fennállásának 60. évfordulójára. 15 év telt el azóta. Az akkori gyerekek ma mozdonyvezetők, állomásfőnökök, bolttulajdonosok, esetleg nevelőtanárok, stb… Az említett zenekar valamivel több, mint két éves fennállása alatt több száz jelenlegi felnőtt ember gyerekkorát színesítette. S ez miért fontos? Tudtátok-e például, hogy a Dédapám című számot egy időben senki se énekelte a Gyermekvasúton? Belegondoltatok már abba, hogy milyen lenne nem énekelni egy-egy szolgálatban? Vagy ha nem szoktatok énekelni a vonatutak alatt, nem szokott nektek hiányozni? Esetleg csak a lehetősége se, hogy megpróbálkozzatok vele?

A Best of GYV emlékét nem akartam veszni hagyni. Manapság nem ismerik őket a gyermekvasutasok. Én se tudtam róluk egészen addig, míg egy baráti találkozón valaki be nem tette tőlük a már idézett dalt. Szerencsések a mai gyerekvasutas programok, mert könnyű őket megörökíteni, viszont az akkori események, teljesítmények könnyen a feledés homályába vesznek. Ezt én nem szerettem volna hagyni, ezért készült a banda tagjaival egy majd’ 1 órás interjú a GyvTv-re.

Végül pedig Kedves Jelenlegi Pajtások! Amit most ti olvastatok, ha egyáltalán eljutottatok ideáig a cikkben, egy régebbi kor terméke. Ha valamiféle üzenetet adtak ezek a srácok a régebbi dalokkal kapcsolatban, az a régi értékek, az éneklés megóvása. A velük készült interjú a GyvTv-n hasonló céllal készült. Biztos, hogy többeteknek nem fog tetszeni, mert hosszú, esetleg vontatott, és igazából számotokra érdektelen is lehet. De adjatok neki egy esélyt, kukkantsatok bele!

A 60. oldal már betelt, sok fejezet következett utána. A 75-nél lapozzunk kicsit vissza, nézzük meg mit tanultunk belőle!