Cikkek Érdekesség Gyermekvasút

Újabb busz Normafán – limitált ideig elektromosan

Május 18-ig (csütörtökig) a Budapesti Közlekedési Központ új típusú elektromos buszt tesztel a 210B járat vonalán, Újpest és Normafa között. Az ezüst színű akkumulátoros busz e210 jelzéssel közlekedik a Gyöngyösi utca M és a Normafa, látogatóközpont között, így akár még a Gyermekvasút vonatairól is ki lehet szúrni.

Még egy korábbi cikkünkben írtuk, hogy új buszjáratot létesített a BKK a Gyermekvasút környékén 210B jelzéssel. Most május 18-ig a szerencsések ki is próbálhatják ezen a vonalon a BKV Zrt. újfajta akkumulátoros buszát. A busz e210 jelzéssel hétköznapon is, a 210B indulásain felül közlekedik, és mindenki számára díjmentesen igénybe vehető.

Aki szeretné kipróbálni az elektromos buszt, neki nem kell felutaznia Normafáig, hiszen a buszjárat Budapestnek 7 kerületét is átszeli, és az útvonala olyan jól ismert és jól megközelíthető helyeken fekszik, mint az Andrássy út vagy a Lánchíd és az Alagút utca tengelye. A Budapest Go oldalán valós időben lehet követni a busz közlekedését, és menetrendjéről is itt lehet tájékozódni.

A Mercedes-Benz eCitaro típusú autóbuszt úgy tervezték meg, hogy jól bírják a szélsőséges időjárási viszonyokat. Az akkumulátortelepek segítségével legalább 250 km megtételére képes, de optimális körülmények között többet is meg tud tenni.

Kellemes utazást!

Gulyás-Balla Márk

Pajtás: 55. tanfolyam, XII. csoport
iFi: 64-65. tanfolyam, IX. csoport
Ifiképzés