Csereút Hírek Klub Szakmai

Újra itt van | Csereutak 2023

csereút

“Ha szeretnél… más kisvasutakon csereszolgálatot ellátni”

Ki ne szeretne?!

Ebben az évben is eljuthattok több gyermekvasútra, ahol Ti is szolgálatba állhattok. Természetesen nem csak szolgáltok az 5-10 nap alatt, hanem számos izgalmas program vár rátok. Mindenképp megéri jelentkezni, mert bárhová is utaztok, megismerkedhettek az ottani szakmai érdekességekkel, kultúrával, nyelvvel, a környék szebbnél-szebb nevezetességeivel, történelmével… Mindezek mellett még új barátokat is szerezhettek! Bárhová is utaztunk eddig, mindig barátságosan, mosolygósan fogadtak minket.

Csak ajánlani tudom nektek a csereutakat. Ennél nagyobb élménnyel a Gyermekvasút keretein belül alig-alig tudtok gazdagodni.

drezda

Eddig talán nem is mondtam el új dolgokat, hiszen az előző évekből már szinte mindenki hallott a csereutakról.

Most jön a DE:

Idén nem csak a „szokásos” külföldi helyekre juthattok el. Meghívást kaptunk egy csehországi gyermekvasúttól, hogy látogassunk el hozzájuk, és lássunk el náluk is csereszolgálatot. Így ebben az évben 8 szerencsés kiválasztott egy teljesen új európai kisvasúttal is megismerkedhet.

Ahogy az elején is olvashattátok, ki ne szeretne jönni? Sajnos a közel 700 gyermekvasutasból, csak 40 tud részt venni a csereutakon. Így, mint minden évben, most is túljelentkezésre lehet számítani. Ezért a tényleges jelentkezőket a különböző szempontok szerint választjuk ki, a következők szerint: életkor, magatartás, szolgálatok száma, szakmai tudás, szakmai versenyen való részvétel, közösségi életben való aktivitás.

Idén Drezdába, Nagycenkre, illetve Kolínba tudtok ellátogatni a következő időpontokban.

  • DREZDA – július 22-30. – 90˙000 Ft
  • NAGYCENK – augusztus 4-7. valamint augusztus 11-14. – 45˙000 Ft
  • KOLÍN – július 7-11. – 60˙000 Ft

A jelentkezés határideje 2023. június 7. (szerda) 19:00, az alábbi jelentkezési felületen!

Amennyiben kérdés merül fel Önökben, forduljanak bizalommal a csereutak szervezőihez az jelentkezes.gyermekvasut@mav.hu email címen.

Gulyás-Balla Márk

Pajtás: 55. tanfolyam, XII. csoport
iFi: 64-65. tanfolyam, IX. csoport
Ifiképzés