Egyéb Gyermekvasút

Hideg=nadrág

„Itt van az ősz, itt van újra…”  Így kezdődik Petőfi Sándor jól ismert verse. Mi jut erről eszünkbe? Elkezdődött a tanév, a levelek elkezdtek megsárgulni, egyre rövidebbek a nappalok, és egyre gyakrabban kell reggel kabátot venni. De a gyermekvasutasoknak, pláne a lányoknak még egy nagyon fontos dolgot jelent az ősz. Szoknya helyett most már a lányok is nadrágban állnak szolgálatba! Ez azt jelenti, hogy mostantól nekik is fekete zoknival és fekete cipővel kell a szolgálatba érkezniük!

Persze a hideg nem válogat a nemek között, a fiúk és a lányok is fázhatnak, ezért szeretnénk felhívni a figyelmeteket néhány, a téli időszakban érvényes szabályra az egyenruha viselésével kapcsolatban. A hidegben használt hosszúszárú szolgálatos cipőnek vagy csizmának is teljesen feketének kell lennie. Ha valaki szeretne kesztyűt hozni szolgálatba, azt csak akkor viheti fel magával, ha az az egyenruhával harmonizál (vagyis sötétkék vagy fekete színű). Aki pedig esetleg az egyenruhával szintén harmonizáló mellényt szeretne felvenni, azt csak a zakóval együtt, a zakó alatt lehet hordani.

Az egyenruha viselés szabályairól bővebb információkat találtok a Segédletben!

Ne felejtsétek tehát, hogy mostantól a szolgálatba mindenki fekete zoknit hozzon magával! Találkozunk 6:30-kor a Széll Kálmán téren!