Gyermekvasút Vasúton

Elindult a bankkártyás fizetés vasutunkon

Július 3-a fontos nap volt a Gyermekvasút történetében, ugyanis ezen a napon lekerültek a fóliák a terminálokról és elindult a sokak által várva-várt kártyás fizetési rendszer.
Ezzel a fizetési lehetőséggel az utasoknak Széchenyihegy, Szépjuhászné, illetve Hűvösvölgy állomásokon lesz lehetőségük élni, a többi állomáson erre jelenleg nincsen mód.

A kártyát természetesen le lehet majd olvasni érintéssel is, ahogy azt mára már megszokhattuk. Ennek egyik előnye, hogy nekünk nem kell kontaktusba kerülnünk a kártyával, így csökken az esélye annak, hogy valamit rosszul csinálunk, illetve jelentősen gyorsabb is.

Amennyiben ez viszont nem megoldható, akkor lehetőség van a pénztárosnál lévő terminál használatára is, melybe a kártya bedugható, illetve a mágnescsík mentén lehúzható. Utóbbi megoldást jellemzően a SZÉP kártyás (jelenleg csak OTP-s) fizetésnél fogjátok majd használni, mely után a bizonylatot feltétlenül alá kell íratnotok.
Ebben az esetben a PIN kódot is meg kell adnia a vásárlónak ahhoz, hogy sikeres legyen a fizetés.

Fontos, hogy minden vásárlás után nyugtát fog adni a gép, amiből az elsőt nektek kell eltennetek, majd a másodikat is kinyomtatni, amit pedig a vásárlónak fogtok odaadni a jegye mellé, melyet a sikeres fizetés után szabad csak kinyomtatni, ahogyan az a készpénzes opciónál már megszokott.

A rendszer pontos működéséről, részleteiről, valamint szabályairól a táborotokban fogtok oktatást kapni az első szolgálatotok előtt.
Addig is jó pihenést kívánunk mindenkinek a nyári szünetre, majd pedig jó táborozást és szolgálatot!

Pék-Molnár Ármin

Pajtás: 61. Tanfolyam, IV. Csoport
Ifivezető: 70., 71. Tanfolyam IX., VIII. Csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .