Kultúra

Ússzunk, mint a hal!

Úszás
Úszás

Sziasztok! Ebben a cikkben szeretnék egy nagyon jó sportot és egyben nagyszerű szabadidős tevékenységet bemutatni nektek. Ez nem más, mint az úszás! Nekem az úszás a kedvenc sportom.

Hogy miért?

  • Mert bárki bármikor elkezdheti. Nem számít az sem, ha nem tudsz úszni, hamar és könnyen meg lehet tanulni.
  • Az úszás közben kikapcsol az agy. Bizony egy hosszú és fárasztó nap után, nagyon pihentető tud lenni egy kis úszás. Az úszás egyfajta meditáció, mert csak az úszásra koncentrálsz, nincsenek zavaró tényezők.
  • Lehet hobbi szinten, de akár versenyszerűen is úszni. Ha nem szeretnél heti többszöri kemény edzéseket, akkor is elkezdhetsz úszni, mert nagyon sok olyan úszóiskola van, ahol csak hobbiként veszik az úszást.
  • Egészségügyi szempontokból is kiváló. Kutatások igazolják, hogy az úszás az egyik legjobb tevékenység például a gerincbetegségek megelőzésére és az izmok megmozgatására.
  • Mert az úszás a kapuja a vízi sportoknak. Minden olyan sportnak, aminek köze van a vízhez (vízilabda, kajak, kenu stb..) az úszás az alapja. Az úszás nélkül ezeket a sportokat nem lehet elkezdeni. Így ha esetleg megunnád, elkezdhetsz valami másik vízi sportot.

És mi van, ha nem tudok úszni?

Mint mondtam, ez sem akadály. Nagyon sokan vannak, akik nem tudnak úszni, minden korosztályból. És nagyon sok lehetőségetek van az úszás megtanulására. Viszont szerintem úszni mindenkinek meg kell tanulnia, hiszen a strandon, a Balatonon is sokkal biztonságosabban érezhetitek magatokat, ha tudtok úszni (de adott esetben még életet is menthet)!

Hol van lehetőség úszni?

Budapesten és az ország minden pontján nagyon sok uszoda van, így biztos, hogy mindenki talál egyet a közelben. Ezenkívül rengeteg úszóegyesült, úszóiskola és egyéb szervezet van, sokfajta szinten indítanak úszást így mindenki megválaszthatja a neki megfelelőt. Ezekben az egyesületekben általában többen úsztok egyszerre, így egy jó közösség is kialakulhat az edzések során.

Remélem sikerült felkelteni az érdeklődéseteket e nagyszerű sport után, és minél többen elkezdtek majd megismerkedni vele. Egyébként tudtátok, hogy a magyar úszósport érte el a legnagyobb eredményeket az olimpián az alap sportágak közül? Nagyon sok kiváló úszónk mondhatja el magáról, hogy részese a világ legjobb úszóinak. És ki tudja, lehet, hogy éppen te leszel a következő, aki hazaviheti az olimpiai aranyat!

Törölt felhasználó

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .