Gyermekvasút NVP Programok Vasúton

Ballagás 2024 – Csoportképek

Idén, augusztus 30-án 139 lufit engedtünk szélnek az Alakuló téren, hogy vigyék hírnevét messze az univerzumban a gyermekvasutasok összetartó közösségének!

13 órára ért fel Széchenyihegyre a ballagók különvonatja, ahol az állomás bejárása mellett csoportképek is készültek. Hűvösvölgy felé már közösen indultak vissza a ballagókkal a csoportok. Csillebércen közös éneklést tartottunk, Virágvölgyben megtörtént a hagyományos táncolás, Jánoshegyen áthaladtunk, Szépjuhásznén újra állomást jártunk be, Hárshegyen pedig a turnusok táncolták el egymásnak tábortáncaikat.

Hűvösvölgyben a lementelést követően, az ünnepély keretein belül a kimagasló közösségi munkájukért jutalomban részeültek:

Nagy Izabella 1.csoport
Tóth Ilona 2.csoport
Ács Róbert 3.csoport
Brachna Balázs 5.csoport
Mucsi Zalán 6.csoport
Mikes Csaba 9.csoport
Lovász Móric 10.csoport
Szontág Lőrinc 12.csoport
Csák Veronika 13.csoport
Gózon Luca 14.csoport

Ugyancsak jutalmazták azokat a ballagó pajtásokat, akik gyermekvasutas éveiben 100 vagy akár annál magasabb szolgálat számmal ballagtak. 100 szolgálatért kitüntető oklevelet kapott:

Tumanov Koppány I.csoport
Vas Martin III.csoport
Brachna Balázs V.csoport
Fráter Bence V.csoport
Dickmann Lilian VI.csoport
Görhöny Csanád VII.csoport
Fancsovits Máté IX.csoport
Mikes Csaba IX.csoport
Lovász Móric X.csoport
Elek Sára XIII.csoport

Az idei nyolcadikosok közül a legtöbb szolgálattal rendelkező gyermekvasutas,

Joó Mendel volt a 4. csoportból.

Ő „Kiemelkedő gyermekvasutas” vezérigazgatói kitüntetés mellett bronz fokozatú kitüntetést vehetett át 150 szolgálatáért. Mendel egyébként 153 szolgálatot teljesített pajtás évei alatt. Ezúton is gratulálunk neki!

A ballagási ünnepség keretei között „Kiemelkedő gyermekvasutas” kitüntetést kapott a szakmai verseny döntőjének nyertese, Vijverberg Vicent a 13. csoportból.

Szintén megköszönték az elmúlt években a Gyermekvasútért végzett kiemelkedő ifivezetői tevékenységét több búcsúzó ifivezetőnek is:

Osváth Tibor
Németh Domonkos
Blum Norbert
Szoldán Zsuzsanna
Béres Bianka
Szabó Laura
Dallos Mirkó
Gróh Dániel
Sinka Zsófia

Ugyancsak „Kiemelkedő gyermekvasutas” kitüntetést vehetett át társai szavazatai alapján az ifivezetők közül Blum Norbert, aki pajtás évei után 8 évet töltött ifivezetői tevékenységgel a Gyermekvasúton.

Évtizedes hagyományokkal rendelkező vándordíj a „Legjobb ifi díj”, amit az ifivezetők szavaznak meg egymás közt. Több év kihagyás után most újra átadásra került a díj, Szkupien Péter által, aki 2020-ban kapta meg az őt megelőző birtokosától. 2024-ben az ifivezetők döntése alapján Gróh Dániel nyerte meg a vándordíjat.

Hogy mit lehet tudni a díjazottról?!

Dani összesen 6 évig volt ifivezető, ebből négyet a VI. csoportnál töltött. Olyan nagyvasúti programok szervezőségében nyújtott segítséget, mint pl. HakunamaTata, V1552ASZÁMLÁLÁS vagy CityCraft-VVV. Egyik alapító tagja, majd szervezője volt elballagásáig a KisvasútBarát Klubnak (KBK). Utolsó évében a tanfolyami csoportot vezette és több ifivezetői program lebonyolításában is segítkezett. A fenti felsorolás természetesen a teljesség igénye nélkül készült, ugyanis a Gyermekvasút iránti „feltétlen szeretetet nem lehet számokban mérni, csak a hevületét lehet érezni.” Dani egy  olyan ifivezető volt, akire pajtás-ifi-felnőtt egyaránt számíthatott, ha szükség volt rá.

A napot, ahogy mindig is, közös lesétálással zártuk a Széll Kálmán térre, amely az évek során a csoportok találkozó- és elköszönőhelyévé vált.

Fotózta: Botta András

Gulyás-Balla Márk

Pajtás: 55. tanfolyam, XII. csoport
iFi: 64-65. tanfolyam, IX. és V. csoport
Ifiképzés

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .