Éves Szakmai Vizsga 2018-2019

Segédlet 2019 - Fotó: Pergel Áron

A gyermekvasutasok szakmai tudását a tanfolyam végén, illetve az Éves Szakmai Vizsga során ellenőrzik. A felkészüléshez hasznos tananyagot, illetve a felkészülést segítő játékok és feladatok itt találhatók.

Gyakorlás a vizsgára

Időről-időre feltöltjük a szolgálatokban már kitöltött gyakorlólapokat, a hozzájuk tartozó betétlapokkal együtt. Ahogyan azt bizonyára már ti is tudjátok a gyakorlólapok szerkezete, a feladatok száma és típusa közel azonos a vizsgalapéval.

A 2018/2019-es tanév „A” gyakorlólapja

A 2018/2019-es tanév „B” gyakorlólapja

A 2018/2019-es tanév „C” gyakorlólapja

„A” betétlap

„B” betétlap

„C” betétlap

LOGÓ

Munkafüzet

Két éve létezik egy Munkafüzetet, mely a Segédlet összes feladatára rákérdez a gyakorlólapokhoz és a vizsgákhoz hasonló formában! A Munkafüzethez nem kell betétlapot használni, ugyanis minden szükséges ábrát tartalmaz. A Munkafüzet és a Segédlet kérdéseinek sorszámai megegyeznek, tehát ugyanaz az 1. feladat a Segdéletben, mint a Munkafüzetben. Bármilyen észrevételed van a füzettel kapcsolatban azt elküldheted nekünk a szakmai@sihuhu.com email címre.

Munkafüzet

Segédlet

A gyakorlólapok javításához az idei „Segédletet” használd, mely elérhető az alábbi linken!

Gyermekvasút - Segédlet 2016

Segédlet

Rendelkező oktatás

Nem voltál ott valamelyik szolgálatban, melynek reggelén rendelkező képzés volt? Töltsd le és nézd végig a prezentációt otthon!

Rendelkező oktatás

Játékos készülődés

Quizlet

Használd te is a Quizlet feladatokat, melyek a kép alatti linkről érhetőek el. A Quizletet okostelefonodra is letöltheted!

Quizlet

Először kattints a Start gombra (1.), majd a megjelenő nevezetességeket (2.) keresd meg a térképen és kattints rá! Ha eltaláltad egy új nevezetesség jelenik meg, ha nem sikerült, akkor megjelenik a térképen a nevezetesség helye, ezután új látnivalóval folytatódik a játék!

Térképes játék

Először kattints a Start gombra (1.), majd a megjelenő nevezetességeket (2.) keresd meg a térképen és kattints rá! Ha eltaláltad egy új nevezetesség jelenik meg, ha nem sikerült, akkor megjelenik a térképen a nevezetesség helye, ezután új látnivalóval folytatódik a játék!A játék egyelőre a Széll K. tér felújítása előtti adatokkal működik. Hamarosan frissítjük az új villamoshálózathoz és az állandó buszvonalakhoz igazítva.

Tavaly végezted a tanfolyamot? Íme egy kis bemelegítés az igazi gyakorlólapok előtt!

Bemelegítő gyakorlólap (első vizsgázóknak ajánljuk)
Bemelegítő gyakorlólap 2 (első vizsgázóknak ajánljuk)
Gyermekvasutas Tankönyv

Ezen az oldalon megtalálod az aktuális Gyermekvasutas tankönyvet, melyet a szakmai középdöntőre való készülődésnél tudsz majd hasznosítani.

Az itt található fájlok tömörítve lettek, hogy minél kevesebb adatforgalmat generáljanak. A képek és ábrák azonban emiatt kis mértékben torzulhatnak, nyomdába nem küldhetőek.

Jelzési ismeretek (F.1.)

Forgalmi ismeretek (F.2.) és vasúti alapismeretek

Távközlő és Biztosítóberendezési ismeretek

Kereskedelem

Helyismeret tankönyv

 A Gyermekvasutas Tankönyv és gyakorlólapok az Adobe Reader olvasóprogrammal nyithatóak meg, melyet IDE kattintva tudnak telepíteni.

A nyomtatást a kiválasztott dokumentum megnyitása után a  ”Ctrl” és ”P” gombok egyszerre történő lenyomásával tudják kezdeményezni.

 
LOGÓ
SiHuHu – Szakmai
Küld el nekünk véleményed, vagy javaslataid az oldalon található szakmai anyagokról!