Hakuna matata

 

 

Hakuna maTATA

A június mindig egy fontos hónap a gyermekvasutasok életében, hiszen mindig ilyenkor kerül megrendezésre egy tanévzáró és nyárindító program, amiknek mindig szerves részét képezi a Métakupa is, ami a legfontosabb sporteseményünk. Az idei év sok újdonságot rejt magában, mivel a tóparti környezettől, ahol sor kerül a küzdelmekre, többek közt egy rövidebb vonatút választ el minket. Ugyanis a június 18-19-én megrendezésre kerülő Hakuna maTATA nevű programnak és ezzel a Métakupának is az Öreg-tó partján elterülő Tatai Ifjúsági Tábor ad otthont majd. Várunk szeretettel minden pajtást a programra, kezdjük együtt közösen a nyarat a Hakuna maTATA-n!

 

Métakupa

2022. május 07-08. lezajlottak a Métaselejtezők, amelynek eredményeiről, statisztikáiról és izgalmairól itt olvashattok. Mindenki erőn felül teljesített és hatalmasat játszott, fantasztikus mérkőzéseket láthattunk. Ezúton is gratulálunk a III., IV., VIII. és X. csoportoknak, akik bejutottak a négyes döntőbe.

A négyes döntő a tatai programon kerül majd megrendezésre, amelynek rendszere, hogy két elődöntő párosítást fogunk sorsolni. A két-két győztes fog bejutni majd a döntőbe, amely előtt azonban még a bronzéremért is megküzd majd az a két csoport, akik a döntőbe nem jutnak be. A döntő nyertese pedig elhódíthatja a vándorkupát, amely a legutóbbi torna óta már három éve várja új gazdáját a jelenlegi címvédőnél, aki a IV. csoport.

Fontos, hogy mindenki a csoportpólójában érkezzen majd a döntőkre, illetve mindenki hozzon magával inniválót, naptejet és sapkát, vagy valamilyen fejfedőt, ami véd a napsütéstől. A legfontosabb szabályokkal pedig következzen egy videó, amely még a legutolsó 2019-es selejtezőkre készült a Sátorfeszt előtt.

Sportválasztó

Azon csoportok, akik épp nem a Métakupában játszanak majd, ők egy szintén hagyományosnak tekinthető eseményen vesznek majd részt. Ugyanis a Sportválasztó keretein belül három sportban mérhetik majd össze az erejüket. Tízpasszban, haramiában és zsinórlabdában küzdhetnek majd meg egymással.

Program

Sok programmal és játékkal készülünk, hogy mindenki számára garantáljuk a jó hangulatot és élményeket. Az első nap a sporté lesz a főszerep, ugyanis délelőtt és koradélután a négy bejutó csoport a métakupáért fog megküzdeni egymással, míg a többi csoport különböző sportokban (úgy, mint: tízpassz, zsinórlabda és haramia) fogják összemérni erejüket. Emellett egyénileg is lesz lehetősége megmutatnia mindenkinek, aki szeretné, különböző képességeit, mivel lesznek olyan egyéni sportok is, ahol az adott ágon belüli rekordért fogjuk díjazni a legjobbakat és legügyesebbeket. A sportok utáni fáradalmakat délután mindannyian közösen fogjuk napozással és strandolással a tábor melletti szabadstrandon kipihenni. Este pedig a vacsora után egy hatalmas közös diszkó várja majd a táncolni vágyó talpakat, valamint tábortűz, pillecukorsütögetés, gitáros éneklés és társassarok is várja majd többek között az érdeklődőket. Másnap pedig többek között egy giga Cluedo, slagparty és egy giga portya is megrendezésre kerül majd. Mindezek álljanak itt kedvcsinálóként, természetesen minden részlettel és még több izgalommal a programon fogunk szolgálni.

A fent írtakból azonban már kitűnik, hogy mikre lesz leginkább szükség a két nap folyamán. A sportos ruházat, fürdőruha és naptej mindenképp be kell, hogy kerüljenek majd a táskákba.

Azért, hogy semmi fontos információról ne maradjatok le, kövessétek nyomon a SiHuHu oldalát és Instagramját! Találkozunk június 18-án!

Kapcsolat

Bármilyen a porgrammal kapcsolatban felmerülő kérdés esetén kereshető akár közvetlenül is nyugodtan a szervezőséget a hakunamatata@sihuhu.com email címen!

Árak

  • A program látogatása a gyermekvasutas pajtásoknak alapvetően 10000 Ft
  • MÁK-kártyával rendelkezőknek 8650 Ft
  • MÁV-arcképes igazolvánnyal rendelkezőknek 8500 Ft
  • A szolgálatos csoportok tagjainak (I. és II. csoport) 8500 Ft
  • Az ételérzékenyeknek 6000 Ft

Az árak alapvetően tartalmazzák a szállást, az étkezéseket és az utazást, valamint egy arculatos szövetkarszalagot . A programon akárcsak szolgálatok során a vegetáriánus étrendűeknek tudunk külön menüt biztosítani, így, azok, akik saját ételt hoznak allergia, érzékenység miatt, nekik hűtők és mikrók állnak  rendelkezésre, így nyugodtan tudnak maguknak előre elkészített meleg ételt is hozni, akárcsak szolgálatokban.

Akiknek szükségük van támogatásra, természetesen tudnak igényelni a Gyermekvasutasokért Alapítványtól. Ehhez az alább elérhető kérvényt kell kitölteni és elküldeni a gyv.alapitvany@gmail.com e-mail címre!

GYVA_támogatás_kérvény_nyári_NVP_2022

A programon a részvétel előlegfizetéshez kötött, amelynek befizetésére majd május 14-től lesz lehetőség a nevelőtanári irodában, ennek részletei:

Előlegfizetés

A program költségének előlege 5000 Ft, amelyet mindenkinek a nevelőtanári irodában lesz lehetősége befizetnie, mivel csakis készpénzes fizetés lehetséges. Az előlegfizetési időszak kezdete május 14. (szombat), a határidő pedig június 15 (szerda), ez az utolsó nap, amikor még lehet majd előleget fizetni! Fontos, hogy a részvétel ehhez kötött! A fennálló összeget kérünk mindenkit, hogy a program napján hozza magával! Természetesen, aki szeretné a teljes összeget befizetheti, erre is van lehetőség, ezzel a mi munkánk is segítik.

A jelentkezést visszamondani és az előleget visszakérni legkésőbb június 15. szolgálat zárásig lehetséges, ezt követően sajnos már nem tudjuk az előleget visszatéríteni lemondás esetén!

Határidőn túli jelentkezés és előlegfizetés

Ha esetleg valaki nem tudja időben befizetni az előleget és jelentkezni, de szeretne jönni a programra, neki akkor mindenképpen kell erről egy e-mail t írnia a hakunamatata@sihuhu.com címre, az e-maillel együtt pedig, azon túl, hogy határidőn túl jelentkeznek, vállalnia kell azt is, hogy az előleg akkor is befizetésre kerül, ha esetleg mégsem jönne el a programra.

Hivatalos levél

Hakunamatata-levél

Térkép

A program helyszíne: