Zöld Bekezdések

Nagyvasúti programokról való véleményeink, élményeink

Dávid első az Aranysín átadó Gála volt. Ez egy irodalmi színpad volt, szinte rögtön a csoportba kerülése után. Nagyon jó volt, mert a tanfolyamos vizsgák után rögtön nagyon sok próba volt, mint csoportprogram. Nagyon hamar megismerhette ezáltal a csoporttársait.

Kedvenc Euro Fest volt. A lánctalpas játékokhoz hasonlóan, itt a csoportok külön-külön tették össze a saját kis állomásukat, és ők is játszottak rajta. Magukévá érezték nagyon ezt a programot, mert sokat foglalkoztak vele. Volt külön dekornapuk is, mint csoportprogram. Minden csoport egy országot mutatott be a többi csoportnak, ők voltak Svájc. Ekkor lett a Dávid Tömör Professzor.

Legkevésbé az Olimpia tetszett neki. Életében egyszer volt akkor is csak a felén, csak azért mert IK-s volt.

Lonci első nagyvasúti programja a Dávid iskolájában volt, és ezen a napon ismerte meg a csoportját. A 40.-ik tanfolyamról még nem sok újonnan vizsgázott pajtás volt ott, de ő már szerepelt ekkor a Ludas Matyiban, egy rögtönzött piaci árus szerepében. Nagyon jól esett neki, hogy rögtön beállhatott az előadásba, és harsányan kiálthatta: „Százért a krumlit!”

Kedvenc nagyvasúti programja a Made in HUN volt, ahol mindenegyes csoport egy vállalkozás volt. Itt voltak először hogy a csoporttagoknak külön szerepkörük volt (szóvívő, igazgató). Kellett csinálni egy videót, amiben a Lonci beszélt szinte végig, hisz ő volt a szóvívő. Minden állomás nagyon tetszett neki, mert interaktívak voltak, pont annyi gyerekre tervezve ahányan eljöttek akkorira. A tőzsde nagyon érthető volt, és meg is nyerték. Az ifik külön figyeltek arra, hogy mindenki megértse hogy miről van szó, még a picikék is. Ezenkívül még a Mester Mustra is nagyon tetszett neki, mert az állomások itt is nagyon aktívak voltak. És ez volt az utolsó tőzsde a Bangarang előtt!

Legkevésbé az Olimpiák tetszettek neki, és nagyon örültek neki, amikor megtudták hogy az egyik évben „sajnos” pont az Olimpia napján fognak szolgálni. Azért nem szerették, mert mindig nagyon hamar kiestek minden játékból, akkoriban nem volt nagyon sportos a csoport, és a Fundy mindent megnyert akkoriban. Az egyéni sportokat is hamar megunták, és a végére már nagyon unalmassá vált. Lehet hogy lelkesek voltak, de ahogy a Lonci fogalmazott: „egyáltalán nincs/volt labdaérzéke”

Virág első nagyvasúti programja az egy Olimpia volt, méghozzá a Színezd Újra! Nekem kicsiként ez nagyon tetszett, sokan voltunka a csoportból gyerekek, és nagyon viccesek voltak első a feladatok. Ekkor minden szereplésnél színes pötty alakú matricákat lehetett kapni, és nagyon örültem hogy nekem is milyen sok van belőle. Legjobb része a napnak az volt, amikor a lányfociban a Maca vezényelt minket, és sikeresen haladtunk a dobogó felé. Bedobáskor bedobtam a kapuba a labdát, ami nem számított gólnak.

Kedvenc nagyvasúti programja az első sportválasztó volt aminek a szlogenje: Amit akarsz! Azért tetszett nagyon, mert ekkor nyertük meg a Métakupát, ammi már egy régi célunk volt, és nagyon sokat gyakoroltunk rá, és lelkesek is voltunk. A Fenyőnek el volt törve a csuklója, de hát így is ment. Nagyon jó volt, hogy már nagyon voltunk a csoportban, így sok minden másban is nyerni tudtunk, és az Olimpiák nem lettek olyan unalmasak mint a múltkori években.

Legkevésbé a Pingin Party tetszett, mert a csoportnak szerintem nagyon rossz volt az előadás. Nem gyakoroltunk rá sokat, a többi csoportnak szinte mind jobb volt az előadása, mint a miénk. Tehát nem a program nem tetszett, mert ez volt az első irodalmi színpadom, és nagyon jó volt a hangulat, meg az ifitánc. Csak a csoport teljesítménye miatt nincs jó emlékem erről a programról.

[divider]

 

Vártuk az elsősöket…

 

[divider]
Zádornak kivették a csavart a könyökéből
Zádor

Sátortáborunk sérültje Wein Zádor az ősziszünet alatt szabadulhatott meg a csavartól, amivel összerakták a könyöke darabjait. Mindannyian megtekinthettük a csak nem 6 cm hosszúságú csavart. Zádor, reméljük nem sokára újra a kapuban állhat.

 [divider]

A Gerő család New Yorkban járt

Az ősziszünetben  sok mindenre jutott idő, ezért hova máshova látogathatott volna a Gerő család mint New Yorkba? Értesüléseink szerint rokonokat látogattak, és várost néztek, valamint meglátogattak néhány ruha üzletet is.

 [divider]

7 év alatt 14 ifi került ki a XV. csoportos pajtások közül
Generációk… 🙂

A Birodalom lakóit büszkeséggel tölti el, hogy Csóti Heni, Bőti Laci, Kardos Peti, Csóti Orsi, Károlyi Gergő, Parnaki Réka, Balaton Tomi, Erdélyi Zoli, Kisgyörgy Dennis, Kisling Zénó, Mike Ágota, Szabó Martin Zsolt Barack után Gyulai Zsófia és Ficzere Máté is felkerült erre a listára. Az idei évben újabb négy manóka pályázik a címre. Hajrá!

 [divider]

Zebegénybe látogat a Zöld Birodalom
Zebegény

Idén decemberben a Duna-kanyar csodálatos tájaira látogat a Zöld Birodalom 33 lakója. Már mindannyian várják a kisvasutazást, az évfolyamok harcát, a kirándulást, a karácsonyozást és a többi programot.

 [divider]

Dórinak kivették a manduláját

Október közepén Dóri megvált a mandulájától. Reméljük nem hízott a rengeteg fagyitól, és hamarosan újra láthatjuk!

 [divider]

Közelednek a 8.-os felvételik

Az idei évben minden 8.-osunk felvételin vesz részt ellentétben az eddigi évekkel. Mindannyian szurkolunk Annának, Dórinak, Papinak, KariAtinak, Petinek és GG-nek.

 [divider]

4 kismanó tanul az ország legjobb intézményében

Az idei felmérések nyertese újból a Fazekas lett, melynek tanulói között több vasutas és többek között 4 XV. csoportos (Borsi, Viki, Márk, Levi) is tanul.

[divider]Zöld Birodalom

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .