Cikkek Gyermekvasút Hírek

Rendhagyó szolgálatok következnek!

Tádámm, minden infó a vágányzárról és az elkövetkező hetek szolgálatos napjairól!

Aki már legalább két éve túl van a BGOK koptatáson, annak bizonyára nosztalgikus emlékként él még emlékezetében, az egyenruhában való villamosozás, buszozás vagy akár a szépjuhásznéi kalandos körbejárások. Kinek örömére, kinek szomorúságára de az emlékek újraélése kopogtat vasutunkon, hiszen vágányzár miatt október 16-a és 31-e között a vonatok csak Széchenyi-hegy és Szépjuhászné között közlekednek.

Gondolom már a legtöbben összeraktátok, de ez azért eléggé felbolygatja az alapvetően nyugodt(?) szolgálatokat. A Gyermekvasutas Otthon természetesen ezekben a hetekben is a szolgálatos gyerekek bázisa lesz, itt történik majd a reggeli piperkedés és az esti vacsorás móka is. Az OMSZ jelentése szerint azonban, ezekben a napokban Hűvösvölgy 4 km-es körzetében semmilyen menetrendszerinti vonat közlekedése nem várható, így a dolgozók egészen egyedi szolgálati járatokat fognak igénybe venni.

Alapvetően valamennyi vágányzári napon elmarad a 215/235. sz. vonat utáni sóvárgás, elmarad a badellák kinyitásának jellegzetes, pattogó hangja, hiszen hideg csomagot fogtok ebédre kapni a szolgálat elején (erősen javallott nem fölfelé a szolison elnyammogni az egészet!), míg a napi meleg étkezés vacsorára lesz biztosítva. Ezenkívül mindenképp fontos, hogyha a vizsgált időszakban szolgálatot akartok ellátni, akkor mindenképpen offolni kell a délutáni edzést, fellépést vagy bármilyen más programot, ami miatt reggel a nevelőibe fáradnátok egy Hűvösvölgy hangosért. A szolgálati helyek, illetve az Otthon miatti távolság miatt az eltávozás egy szolgálat végén kikérő alapján leghamarabb 18 órakor lehetséges!

Hétköznapokon a szokásos átöltözés, reggelizés után 8 órakor indul majd a vasutas had, hogy meghódítsa a vonal felső szakaszát. A hangulatos, énekelgetős szolis vonat előtt rögös úton közelítitek meg Szépjuhásznét, az 56-os villamos- és a 22-es buszcsalád segítségével. Éppen ezért fontos, hogyha van Budapest bérleted, akkor semmiképp se hagyd otthon! Természetesen azoknak sem kell félniük a karszalagosoktól akik nem rendelkeznek ilyennel, a vasút tud jegyet biztosítani a bérletteleneknek, no para. Hétvégén a nagyobb szolgálatos létszám, illetve az utolsó vonat későbbi leérkezése miatt szolgálati különbusszal fogunk titeket szállítani. A vágányzári napokon a vonatszemélyzet felszerelése Szépjuhásznén történik, így hétköznapokon és hétvégéken sem lesz meg sajnos az izgalom, hogy kit hív be a nevelő egy kicsit előbb a 100-asra, valamennyi szolgálatos gyermek -akár villamossal, akár busszal- együtt fog közlekedni a Hűvösvölgy-Szépjuhászné viszonylaton, és természetesen este sem kell majd rohanni a zárlatozással, a csoport nem hagy hátra senkit!

A vágányzár első két hetében hétköznapokon egy órás ütemben közlekednek majd vonatok, virágvölgyi keresztekkel fűszerezve. Fun fact, hogy az első héten a szépjuhásznéi 1-es váltót is felújítják, így a két szerelvényhez összesen három gépre lesz majd szükség (a másik vágányon álló mozdony rááll az érkező szerelvényre, így az állomáson vonatmentes időben is mindig várakozni fog egy gép – körüljárás helyett). Az utolsó három hétköznapon -juhú, őszi szünet- kicsit sűrűsödik a forgalom, itt 45-50 percenként fogják egymást követni majd a szerelvények, és a keresztekből már Jánoshegynek is csurran-cseppen egynéhány. Hétvégente (október 20-23., 27-28.) pedig egy három szerelvényes, 30-40 perces követésekkel tarkított menetrenddel kell megbirkózniuk a szolgálatot teljesítőknek, keresztek bárhol előfordulhatnak!

A pontos vágányzári menetrendet EZEN a linken találjátok, el lehet kezdeni vizsgálni, memorizálni, hogy a szoliban már ne érjenek meglepetések! 🙂

Természetesen még sok más érdekesség vár rátok ebben a két hétben, bízunk benne, hogy az extrém körülményekkel mindannyian lazán megbirkóztok! Ha esetleg nem tiszta valami a vágányzári szolgálatokkal kapcsolatban, nyugodtan forduljatok ifijeitekhez további segítségért!

Eredményes munkát kívánunk mindenkinek, akár talpfát cserél, ágyazatot rendez, vagy éppen a menetrendszerinti vonatokért felel!

105/5.

Faragó István

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .