Szakmai

Szakmai Videók – Mikor kell a bejárati vágányút beállítását elrendelni?

R 47. Mikor kell a bejárati vágányút beállítását elrendelni?

Olyan időben, hogy az érkező vonatot lehetőleg ne állítsuk meg a bejárati jelző előtt. Rövidebb (+10 p-nél rövidebb) menetidő esetén nem szabad megvárni az indulási időközlést, tehát a vágányút beállítását lehetőleg az engedélyadást követően azonnal meg kell kezdeni!

További videók: sihuhu.com/szakmai

(http://youtu.be/c8zNoewJNZk)

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

2 hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Érdeklődőbbeknek, iletve a vasutazást komolyabban vevőknek:

    2.7.2. A vonat vágányútjának beállítására olyan időben kell utasítást adni, illetve a forgalmi szolgálattevő olyan időben köteles a vágányutat beállítani, hogy a 2.7.3. pontban felsorolt munkák a vonat visszatartása, sebességének csökkentése, megállítása nélkül elvégezhetők legyenek.
    Az állomásfőnök pontos mérésekkel köteles vágányutanként illetve vágánycsoportonként megállapítani a vágányút beállításával kapcsolatos munkák (2.7.3. p.) elvégzéséhez szükséges időt. Ezt az időt a szolgálati hely biztosítóberendezésének jellegétől függően:
    a) villamos úton állított központi állítású váltóknál az egyállítóközpontos, illetve a többállítóközpontos biztosítóberende-zéssel rendelkező szolgálati helyeken 1 perccel,
    b) vonóvezetékes központi állítású váltóknál a többállítóközpontos, illetve az egyállítóközpontos biztosítóberendezéssel rendelkező szolgálati helyeken 2 perccel,
    c) helyszíni állítású váltókkal rendelkező szolgálati helyeken 3 perccel
    megnövelve kell az ÁVU-ban rögzíteni. Amennyiben a folyamatban lévő tolatás beszüntetése szükséges, akkor az ÁVU-ban rögzített időt a forgalmi szolgálattevőnek további 3 perccel meg kell növelnie.
    A biztosítóberendezés használhatatlansága esetén az ÁVU-ban kell meghatározni a vágányút beállításához szükséges időket.

  • Egyébként pedig sehová sincsen leírva olyan, hogy a vágányútbeállítás elrendelését csak az indulási időközlés (vagy Sz. P. kollégánk írásmódjával: indulásiidő-közlés) vétele után szabad megtenni.

    Jótanács: az engedélyadás után azonnal rendeljük el a vágányút beállítását! (és szüntessük be a tolatási műveleteket, stb.) A videó lényegében erre akar utalni. (mivel minden állomásközben kisebb a menetidő 10 percnél a 20 km/h sebességgel haladó vonatoknál – legalábbis a menetrend szerint)