Kultúra

Gondoltad volna?

Újabb felmérés szerint is a Cartoon Network a legnézettebb gyerekcsatorna. A 4-14 év közötti fiúk és lányok körében 15,4 %-a nézi ezt az adót. A csatorna legújabb sikere a Kalandra fel! című sorozat, amit havonta átlagosan 1,5 millióan néztek.

A napokban találtak egy bolygókezdeményt, ami valószínűleg valamivel korábban keletkezhetett, mint a mi Földünk, egy korábbi Naprendszer tagja a 21 Lutetia. Mivel a történelem során még sose találtak ilyet, a tudósok remélik, többet tudhatnak meg a mostani Naprendszer keletkezéséről.

Felszínre hozták a Feketeszakáll ágyúját. Gondolom, sokan hallottatok már a hírhedt kalózhajóról, ami rettegésben tartotta a tengert. A sokáig csak legendának hitt hajó roncsait 1996-ban találták meg. Az ágyú 2,4 m hosszú és kb. 1718 óta feküdt a tenger mélyén.

Már október végén elkezdték gyártani a londoni olimpiai érmeket. Összesen 4700 db medált készít 800 munkás. Egy érem 10 óra munkát vesz igénybe, tizenötször préselik 900 tonnás súllyal, és háromszor futtatják át egy 750 fokos kemencén.

Egy 25 éves férfi két hónap alatt kb. 3000 km-t evezve jutott át csónakon Ausztráliából Új-Zélandra. A fiút több száz érdeklődő várta – mint elmondták – meglepően jó karban volt. A fiú apja 1977-ben a másik irányból tette meg ugyanezt az utat szintén egyedül.

 

Hamarosan újabb érdekességekkel jelentkezem! 🙂 Lonci

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .