Kultúra

Folyik az óceán? Legyél te is űrhajós!

Ki az, aki soha nem gondolt arra, hogy űrhajós legyen? Szerintem mindegyikőtöknek eszébe jutott, amikor kisebb volt! A NASA különleges állást hirdet, 55 új űrhajóst szeretnének toborozni, mivel a mostani legénység kiöregedő félben van. Bár jelenleg nincs bevethető amerikai űrhajó, azt ígérik a 2013-as képzést elvégzők már a 3-5 éven belül elkészülő új gépeken fognak utazni.

Egészen hihetetlenül hangzik, de Csendes-óceán keletről nyugatra ,,folyik”. A Fülöp-szigeteknél az óceán szintje 60 centiméterrel magasabb, mint Panama partjainál.

A Római Birodalomból fennmaradt híres épület a Colosseum, ami Rómában található. Ez a nagyon régi épület még így is fiatalnak számít az Angliában található Stonehenge-hez képest, ami 1500 évvel idősebb nála. A Stonehenge körkörösen elrendezett kőtömbökből és földsáncokból álló őskori építmény.

Furán hangzik, de az almának sok pozitív tulajdonsága közül az egyik (a kávéval vagy az energiaitallal szemben) az, hogy olyan anyagot tartalmaz, amitől reggel jobban felébredsz, mint a koffeintől.

Színész bárkiből lehet. Peter Mayhew – aki Csubakkát játszotta a Csillagok háborúja trilógiában – mielőtt megkapta a szerepet betegszállítóként dolgozott egy londoni kórházban.

Antal Végh

Pajtás: 48. tanfolyam, VII. csoport
iFi: 58-59. tanfolyam, IX. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .