Kultúra

Csokis golyó

csokis golyó

Ki az, aki nem gondolkodott már azon otthon egyedül, hogy mit lehetne nassolni? Ne hazudjatok! Amikor nincsenek otthon a szülők és nincs kéznél egy kis csoki és a fagyasztóban sem található fagylalt, akkor mit szoktatok csinálni? A legtöbben feladják és átadják magukat a mélabúnak, amiért nem sikerült édességhez jutniuk. Vagy megpróbálkoznak kakaóport enni, esetleg beérik csupán néhány korty üdítővel.

De ezt nem hagyhatom annyiban. Ehhez a finomsághoz nem kell túl sok minden és a legtöbben nagyon szeretik.

Vegyél elő kekszport, kakaóport és cukrot valamint tejet! A kakaóport keverd össze porcukorral! (Sok porcukor, kevés kakaópor.) Majd ezt add hozzá jó sok kekszporhoz! Az arányokat te találod ki, de ajánlott hogy kb. harmada legyen kakaópor a keksznek. Ezek után add hozzá a tejet! Gyúrd tésztává és csinálj belőle golyókat! Ha van otthon, akkor beleforgathatod egy kis kókuszba is és kész is az ínycsiklandozó finomság.

Gyors, egyszerű és máris kényeztetheted magadat egy falatnyi édességgel. Ha szeretnéd feldobni, esetleg vegyél elő egy üveg meggybefőttet és minden golyóba tégy egy meggyet! Ettől olyan érzésed lesz mintha bonbont ennél és még abba a hitbe is ringathatod magad, hogy egy kis alkohol is van benne. Csak aztán nehogy dülöngélve sétálj a lakásban, mikor megjönnek a szüleid!

 

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .