Kultúra

Gondoltad volna?

  • Gondolom tudjátok, hogy elég sok furcsa törvényt hoztak már. Én megtaláltam a kedvencem! Az USA Minnesota államában tilos a nőknek Télapó jelmezben az utcára mennie. Először is, ez hogy jutott eszükbe, másodszor pedig miért? Tényleg elgondolkodtató…

 

  • Az egyik leghíresebb vízesés a Niagara. Igaz, nem olyan magas, viszont nagyon széles, percenként átlagosan 110.000 m³ víz esik le rajta. 1918-ban olyan hideg tél volt, hogy az egész Niagara vízesés megfagyott.

 

  • A legelterjedtebb közlekedési eszköz ma Európában az autó, de miért, mikor a világon kétszer annyi bicikli van? 1 milliárd darab. Ez azt jelenti, hogy minden 7. ember közlekedhetne biciklivel.

 

  • A jegesmedvéket megvédi a téltől a jó vastag bundájuk. Ez a bunda annyira szigetel, hogy a jegesmedvék nem látszódnak infravörös fénynél!

 

  • Remélem, az előző cikk meghozta a kedveteket az űrhajózáshoz! Hogyha már kint vagytok az űrben, nagyon vigyázzatok az űrszeméttel! Egy fél milliméteres fémdarab kilyukaszthatja a szkafandereteket, egy tíz milliméteres darabka akár az egész űrhajót tönkreteheti!

Antal Végh

Pajtás: 48. tanfolyam, VII. csoport
iFi: 58-59. tanfolyam, IX. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .