Egyéb

Magyar zenekarok

Quimby

Sziasztok!

Ebben a rovatban kedvelt magyar együttesekkel, zeneszámokkal ismerkedhettek meg. Magamból kiindulva elég kevés magyar zenét hallgatok, pedig akadnak egész jók is 🙂 . Szóval most néhányat mutatok nektek:
Személyes kedvencem ebben a kategóriában a Hooligans. Csak, hogy néhány dolgot meséljek róluk: első albumuk 1997-ben jelent meg. Ördög Tibor énekel, ezenkívűl egy dobos, gitáros és basszusgitáros követi. 2010-ben legjobb számnak bizonyult az Illúzió című dal.

Animal CannibalsMásodikként (a minden vasutas által ismert) Animal Cannibals-ről mondanék pár szót. 1989-ben hárman indultak, ám pár évvel később már a ma ismert duóban rappeltek.

ZanzibárVéletlenszerű választással került erre a listára a Zanzibár. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem hallgatható számokat írnak. Egy elég vicces történet fűződik karrierjük kezdetéhez: 1999-ben alakult meg az együttes nagy része, de ekkor még egy énekest kerestek. Egy szilveszteri buli után utaztak az addigi tagok hazafelé, amikor egy rendőr igazoltatta őket. Ez a rendőr Terecskei Rita volt. Mivel elengedte őket, az együttes (még csak viccből) felkérte őt, hogy énekeljen, de ez nemsokára komolyra fordult.

QuimbyMég meg kell említenem az 1991-ben alakult Quimbyt. Eleinte több nevük is volt: például a Cry Baby. Végül, amikor Kiss Tibor ezt nyilatkozta: „Egyik ismerősünk rendszeresen küldözgetett haza nekünk egy Quimby Comics nevű bostoni szubkulturális újságot. Annak a főszerkesztője volt Birth Quimby. Miért ne legyünk akkor Quimby? Jól hangzott és nem jelentett semmit. Végül e név rajtunk maradt”. A Quimby lett a végleges neve ennek az együttesnek.

Bence

Anita Németh

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .