Cikkek

Gépészeti Nyílt Napok

Gépészeti Nyílt Napok 2012.
Gépészeti Nyílt Napok 2012.

2012. április 28. szombattól május 1. keddig gépészeti nyílt napokat és vasútmodellkiállítást rendezünk Hűvösvölgyben.

A nyílt napok alkalmából a hűvösvölgyi vontatási telep és a fűtőház meglátogatására invitáljuk az érdeklődőket.

A telephely mind a négy napon 10:00-től 18:00 óráig lesz nyitva a nagyközönség előtt.


Megtekinthetik a forgalomban éppen részt nem vevő járműveket, a felújítás alatt álló mozdonyokatés személykocsikat. Megismerkedhetnek a Gyermekvasút műszaki bázisának különböző létesítményeivel, köztük az országban egyedülálló, gépi működtetésű keskenynyomközű fordítókorongjával és a mai kor környezetvédelmi követelményeinek megfelelő, zárt rendszerűgázolaj-vételező helyet.

Az egyik alkalmas vágányon hajtányozásra is lehetőséget biztosítunk. A fordítókorongot több alkalommal működés közben is bemutatjuk.

Modellvasút kiállítás

A modellvasút kiállítást a vontatási telep és Hűvösvölgy állomás közvetlen közelében, a gyermekvasutas tábor területén rendezzük. Szintén 10:00-től 18:00 óráig tart nyitva a rendezvény mind a négy napján.
A kiállítás fő témája keskenynyomközű vasutak modelljei lesznek. A résztvevő kiállítók 0e és H0e méterarányú, kisvasúti témájú terepasztalokat és vitrin modelleket mutatnak be.
Többek között megtekinthető lesz a Gyermekvasút vonalát és járműveit bemutató – még épülő –modul rendszerű terepasztal is.
A gépészeti nyílt napok és a modellvasút kiállítás egyaránt díjmentesen látogatható.

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .