Egyéb

MTI, Metropol

Az MTI cikke a Metropolban
Az MTI cikke a Metropolban

Rólunk írták:

„A MÁV lehetőségeihez képest fejleszti a Gyermekvasutat

Budapest, 2012. augusztus 31., péntek (MTI) – A MÁV lehetőségeihez képest fejleszti az utasok körében egyre népszerűbb Gyermekvasutat – hangsúlyozta Tar Sándorné, a MÁV Zrt. keskenynyomtávú személyszállítási szervezetének vezetője pénteken a Gyermekvasút nyárzáró sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Elmondta: évente egyre többen, legutóbb 300 ezren utaztak a Gyermekvasúton, többségük a nyári hónapokban. Az utasok 60 százaléka vásárol teljes árú jegyet, és 40 százalékuk vesz igénybe kedvezményt.
Évente 6.600-6.700 vonat közlekedik a Gyermekvasúton, népszerű a családi napijegy, illetve a gőzmozdony vontatta nosztalgia járat – tette hozzá.
Gyermekvasút működtetése a MÁV Zrt. szervezeti keretében történik, és rendkívül nagy a társadalmi felelősségvállalás küldetése – hangsúlyozta Tar Sándorné.
Az anyagi lehetőségekről szólva kifejtette, hogy nehezen tudnak pályázati forráshoz jutni a Gyermekvasút fejlesztéséhez, hiszen Közép-Magyarországon erre a célra nincs uniós lehetőség. Legutóbb 2007-ben tudtak pályázni fejlesztési forrásra, de akkor nem nyertek, így továbbra is a szűkösek a lehetőségek. Számításaik szerint több százmillió forintra lenne szükség a Gyermekvasút felújításához.
Ennek ellenére lépésről-lépésre haladva igyekeznek akadálymentesíteni a járműveket, az állomáshelyeket, folyamatosan újítják fel a mozdonyokat, a kocsikat. Legutóbb korszerűsítették a jegykiadást a végállomásokon. A felújítások mellett bővítik a szolgáltatásokat, például lehetővé tették, hogy rendezvényekre, akár születésnapra kocsit lehessen bérelni a Gyermekvasúton – mondta Tar Sándorné.

Az MTI cikke a Metropolban
Az MTI cikke a Metropolban

MTI 2012. augusztus 31., péntek 13:32″

 

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .