Cikkek Szakmai

Ma kezdik a nagykörúti villamosvonal egy szakaszának felújítását

Nagykörúti villamospótlás
4-6-oes villamosok

Ma kezdődik és november 5-ig tart Budapesten a nagykörúti villamospálya egy szakaszának felújítása, ezért az utasok a Boráros tértől a Blaha Lujza térig pótlóbuszokkal közlekedhetnek. Torlódásokra kell számítani a környező utcákban is.

    A vágányokat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Corvin negyed és a Blaha Lujza tér között újítja fel, a közúti kereszteződésekben az utak burkolatát is kicserélik, ezáltal a vonal e szakaszán megszűnik a jelenleg érvényben lévő sebességkorlátozás.
A felújítás ideje alatt teljes vágányzár lesz az érintett szakaszon, a villamosok helyett a hajnali üzemkezdettől éjfélig a Boráros tér és a Blaha Lujza tér között, éjszaka pedig a teljes vonalon (Széll Kálmán tér – Móricz Zsigmond körtér) pótlóbuszok szállítják az utasokat. A villamosok az északi szakaszon összevont 4-6 jelzéssel, az éjszakaiak pedig 6V jelzéssel közlekednek. A nappali pótlóbuszokra a 923-as éjszakai járat megállóiban, az éjszakai buszra pedig általában a villamosmegállókban lehet felszállni.
A felújítás miatt a 2-es villamosok és a 3-as metró is sűrűbben közlekedik, a 31-es, a 44-es és a 45-ös vonalon a csuklós buszok helyett szóló járművek közlekednek majd, de kisebb követési idővel. Emellett forgalomba állítanak húsz, Hollandiából beszerzett szóló 7700-as Volvo buszt is, amelyek a 8-as, a 105-ös és a 178-as vonalakon közlekednek szombattól.
Nagykörúti villamospótlás
A felújítás a közúti közlekedést is érinti, a József körúton és a Ferenc körúton a Blaha Lujza tér és a Boráros tér között a villamospótló autóbuszok gyorsabb haladása érdekében autóbuszsávot jelölnek ki mindkét irányba. Emiatt a BKK szerint különösen nagy torlódás alakulhat ki az Erzsébet körúton a Blaha Lujza tér felé a Dohány utca előtti szakaszon, valamint a Petőfi hídon Pest felé. Az autóbuszsáv előkészítési munkái miatt csütörtök estétől tilos megállni az érintett útszakaszokon a táblával megjelölt helyeken.
Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója csütörtökön egy más témában tartott sajtótájékoztatón azt mondta: akár utasként, akár járművezetőként, de ha tehetik, mindenképpen kerüljék el az emberek a felújítás ideje alatt a nagykörutat.

Forrás: MTI

 

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .