Szakmai

Nemzetközi vasútmodell-kiállítás a Vasúttörténeti Parkban

Vasúttörténeti park, modellvasút
Vasúttörténeti park, modellvasút

Október első hétvégéjén a modellezés szerelmeseit várja Budapesten a Temofeszt Nemzetközi Vasútmodell Fesztivál a Vasúttörténeti Parkban, ahol számos, korábban még nem látott terepasztalt és modellt is bemutatnak.

    Október 5. és 7. között rendezi meg a már hagyományosnak számító Nemzetközi Vasútmodell Fesztivált a park, amelyet Magyarország legnagyobb vasútmodell kiállításaként tartanak számon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
A bemutatón német, osztrák, cseh és szlovák vendégek is részt vesznek, és a már ismert magyar munkák mellett számos új, korábban még be nem mutatott terepasztalok, modellek is láthatók lesznek.
A színvonalas nemzetközi rendezvényen a magyarországi klubok és magánszemélyek az ország minden tájáról képviseltetik magukat a 2800 négyzetméteres kiállító területen.
A vasútmodellezés kezdeti lépéseihez nyújtanak segítséget a modelleket és kiegészítőket kínáló üzletek a vasútmúzeum Orient csarnokában, akit pedig a valódi méretű gépek is érdekelnek, kipróbálhatja a hajtányozást, utazhat a 411-es sorozatszámú hatalmas Truman gőzmozdonyon, tehet egy kört a fordítókorongon vagy felülhet a népszerű kerti vasútra is.

Forrás: MTI

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .