Szakmai

Bajnokok a villamosvezetőink

56-os villamos

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV színeiben induló Veperdi Tamás és Ledniczky Zsuzsanna nyerte meg a hétvégén Drezdában tartott első európai villamosvezető-bajnokságot.

A kétnapos versenyen többek között drezdai, brüsszeli, krakkói, lipcsei, ostravai, frankfurti, párizsi, firenzei, lyoni villamosvezetők vettek részt, a magyaroknak olyan járművel kellett versenyezniük, amely Magyarországon nem közlekedik. Második helyen a vendéglátó drezdaiak végeztek, harmadikak a brüsszelivillamosvezetők lettek.
A feladatok a járművezetők sebességérzékelését, térlátását, egészségügyi ismereteit tették próbára. Egy vízzel teli pohár mutatta, milyen érzékkel kezeli a szerelvényt a villamosvezető – közölte a két közlekedési társaság hétfőn az MTI-vel.
A villamosvezetők első Európa-bajnoksága volt a fénypontja annak a rendezvénysorozatnak, amellyel a villamosközlekedés megindulásának 140. évfordulójára emlékeztek a német nagyvárosban; a versenyre 17 európai városból mintegy félszáz villamosvezető érkezett.
Az évforduló alkalmából nosztalgiajáratokat, egy lóvontatású szerelvényt és egy régi Ikarus buszt is üzembe helyeztek Drezdában.
Budapesten 125 éves a villamosközlekedés.

Forrás: MTI

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .