Szakmai

Egy hónapig a 4-es 6-os nélkül

[quote]

Október 13-ától, szombattól november 5-éig, hétfőig pályafelújítási munkák miatt a Blaha Lujza tér M és a Corvin-negyed M között nem közlekednek a 4-es és a 6-os villamosok. A munkavégzés idején nappal a Blaha Lujza tér M és a Boráros tér H; éjszaka pedig a Széll Kálmán tér M és a Móricz Zsigmond körtér megállóhelyek között villamospótló autóbuszokat közlekedtetünk. A munkák idején jelentős közúti forgalomkorlátozásokra is sor kerül, a körút egyik sávját ugyanis a pótlóbuszok számára buszsávnak jelöljük ki. Kérjük a közlekedőket, tájékozódjanak az ideiglenes forgalmi rendről!

Budapest legforgalmasabb villamosvonalain, a Nagykörúton közlekedő 4-es és 6-os villamosok vonalán pályafelújítási munkákat végez a BKV. A pályafelújítás célja a leromlott állapotú villamospálya felújítása, ezáltal az utazási komfort növelése, a sebességkorlátozások megszüntetése. A munkák a BKK és a BKV között megkötött közszolgáltatási szerződésben biztosított beruházási forrásokból valósulnak meg. A munkák során a József utca és az Üllői út közti szakaszon összesen mintegy 1100 méter hosszú sebességkorlátozás szűnik meg, ezáltal csökkenhet a villamosok menetideje és gyorsabbá válik utasaink eljutása. A felújítási munkák érintik a csomópontokat is: a József utca és az Üllői út közé eső útátjárókon kívül a Bérkocsis utcai kereszteződést is átépítjük, így a gépjárművel közlekedők számára is észrevehető lesz a fejlesztés eredménye. A megépülő villamosvágányok egységes bazaltbeton burkolatot kapnak, a beépülő új anyagok pedig a villamosok jelenleginél csendesebb közlekedését is elősegítik, csökkentve a környéken élők zajterhelését.

A felújítási munkák miatt október 13-án szombaton hajnali 1 órától november 5-én, hétfőn hajnali 4 óráig a Blaha Lujza tér M és a Corvin-negyed M megállóhelyek között teljes vágányzárat kell bevezetni. A villamosok helyett ebben az időszakban nappal (kb. hajnali 4 és éjfél között) a Blaha Lujza tér M és a Boráros tér H között; éjszakánként pedig a teljes vonalon, a Széll Kálmán tér M és a Móricz Zsigmond körtér között villamospótló autóbuszokat közlekedtetünk.

Forgalmi változás 4-es, 6-os villamos
Forgalmi változás 4-es, 6-os villamos
[/quote]

A teljes cikk forrása: bkk.hu

(http://bkk.hu/2012/10/palyafelujitas-a-nagykoruton/)

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .