Egyéb

Psy

Pou - Gangnam
Pou - Gangnam

Az utóbbi hónapokban PSY (koreai énekes és rapper) – Gangnam Style című dala meghódította a világot. De vajon tudod, hogy miről szól valójában is ez a dal? Olvasd el, és sok érdekes dolgot tudhatsz meg! 😉
A dal 2012. június 15-én jelent meg és 49 napon belül a világ legnézettebb videója lett a YouTube csatornán. Szeptember 20-án a videó hivatalosan Guinness-rekorder lett, mint a YouTube történelmének legkedveltebb videója, miután addigra több mint 2 millióan nyomták meg rajta a tetszik gombot.
A dal valójában Szöul város gazdag negyedének, Kagnam paródiájáról szól. A dal és a videó „csavarját” az adja, hogy bár a videóban megjelenő figura a trendi és gazdag Kangnamról énekel és az ottani életvitelhez hasonlítja a sajátját, egyáltalán nem úgy néz ki és nem is úgy viselkedik. A dal hátterében a dél-koreai emberek mindennapos költekezése áll. Akik akár több hitelkártyát is maguknál tartanak, csak a kagnami „áloméletért”. Vannak olyan hölgyek, akik képesek azért felvenni hitelt, hogy egy színvonalas kávéházba ülhessenek be…Bár náluk egy csésze kávé kb.: 1000 forintba kerül. A népszerű refrén oppanKangnamszuthail jelentése„a te oppád olyan, mint Kangnam”, azaz gazdag és trendi. Az oppa koreaiul a nő bátyjának megszólítása, a lányok így szólítják az idősebb fiú családtagokat és a szerelmük kedveskedő megnevezése is ez.
A dal videoklipjét Kagnamban forgatták különféle helyszíneken, melyek között szerepel egy lóistálló, egy szauna, egy közfürdő és egy vidámpark is. A videóban még számos koreai híresség is szerepel, például PSY fő táncpartnere Hyun-aa 4Minute együttesből.
PSY úgy nyilatkozott, hogy a klipet eredetileg csak a koreai közönségnek szánta és nem készült fel a világsikerre, de ezt nagy örömmel és meglepettséggel fogadta.

Virág

Faragó István

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .