Kultúra

Befejeződött a vágányépítés a 4-es metró alagútjaiban

A váltó a "harmadik vágánnyal"
A váltó a "harmadik vágánnyal"

„Elkészült a pálya a 4-es metró teljes vonalán, a kivitelező befejezte a vágányépítési munkákat a teljes – Kelenföldi pályaudvar és Keleti pályaudvar közötti – vonalszakaszon. Január végéig a Baross téri kihúzó-fordító műtárgyban dolgozik a vállalkozó, ott is döntően harmadik sínt és kábeltartókat fog már csak szerelni.

A pályaépítés során a kivitelező összesen hozzávetőleg 33 ezer m3 feltöltő és pályabetont épített be az alagutakba. A járműtelepen 5,1 kilométer, az alagutakban összesen 15,2 kilométer vágány épült 47 darab kitérővel. A menekülő járdák és a kábeltartó tálcák mellett 19 kilométeren harmadik sínt is lefektetett a vállalkozó.

A vágányépítési munkák befejezésével megint közelebb került a projekt ahhoz, hogy a 2014 első felére tervezett utasforgalmi próbaüzem időpontja tartható legyen. Jelenleg a belső beépítési és a rendszerépítési munkák, illetve a már Budapestre érkezett prototípus metrószerelvény tartampróbája van hátra. A teljes projekt műszaki készültsége ma már közel 77%-os.”

BKK

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .