Egyéb

Logisztori – A végrendelet

Logisztori
Logisztori

Egy igen gazdag ember meghalt, de nem találták a végrendeletet. Hónapok multán azzal jelentkezett az ügyvédnél az egyik unokaöcs, Esterházy Kálmán, hogy megtalálta a végrendeletet, melynek szövege a következő volt: „Én Esterházy Pál szellemi képességeim teljes birtokában kijelentem, hogy, mivel gyermekem nem született, minden ingó és ingatlan vagyonomat unokaöcsémre, Esterházy Kálmánra hagyom.
Kelt: 1927-ben az I. világháború után 8 évvel.”
Miután az ügyvéd ezt elolvasta, visszaadta azzal, hogy ez nyilvánvaló hamisítvány. Vajon honnan jött rá?

A megfejtéseket hozzászólásban várjuk! Ehhez nem kell mást tenned csak egy kicsit lejjebb tekerni az oldalt! Ha bármilyen hibát észlelsz keress minket ezen az e-mail címen: sihuhu@gmail.com

Logisztori szabályok: „A mesélő elmondja a történeteket a társaságnak. Általában elég meghökkentőek, de valójában nem történetek, hanem csak TÖRTÉNET VÉGEK. A feladat az, hogy ki kell találni a többieknek, hogy mik voltak az előzmények. Kérdéseket tehetnek fel a helyszínre, tárgyakra, körülményekre vonatkozóan, amelyre a mesélő válasza csak ‘igen’, ‘nem’ vagy ‘nem jellemző’ lehet. Itt mindenki belead apait-anyait, a közös gondolkodás segít a megfejtésben. ”

PÉLDA:
A sivatagban van egy két méter átmérőjű cső. Az egyik végén is benéz egy oroszlán, aztán a másik végén is benéz egy másik oroszlán, és mégsem látják egymást.

Miért?

Megfejtés: Nem egyszerre néznek bele!

Sasfalvi Tibor

7 hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .