Cikkek

Új padlózat Hűvösvölgy állomáson

[dropcap]H[/dropcap]árom évvel ezelőtt kapott új kőburkolatot Hűvösvölgy állomáson az állomásfőnöki iroda és a pénztárhelyiség. Május 6-án pedig elkezdődött a forgalmi iroda padlózatának felújítása. A régi linóleumok felszedése után a munkások a padlózat egyenetlenségeinek kijavítását végezték el. Érdekesség, hogy ebben a munkafázisban a forgalmi irodában nem lehetett szolgálatot tartani, ezért ebben az időszakban a vonatok jelzőkezelés nélkül (az erre az esetre előírt szabályoknak megfelelően) közlekedtek, körüljárásra pedig a vontatási telepen volt lehetőségük. Az új linóleum lerakásának befejezéséig csak az állomásfőnöki iroda és a pénztárhelyiség használható a gyermekvasutasok számára.
Érdekes volt látni a több réteg felszedett, használt linóleumot. Egyik minta, ami a legutóbbi alatt lévő második réteg linóleumon volt, saját gyermekvasutas pályafutásom kezdetére emlékeztetett. Az eredeti kövezet az Otthon folyosóján is láthatóhoz hasonló volt, csak a fehér mellett nem fekete, hanem vörös járólapok voltak. Nyomai a biztosítóberendezés mögött még láthatóak. Az 1990-es évek elején rakták le az első réteg linóleumot, amit az azóta eltelt 20 év alatt két újabb réteg követett.

Következzen néhány kép a szokatlanul üres forgalmi irodáról, ahol az utókor számára kézjegyemet is elhelyeztem a kiegyenlítő rétegen.

Váczi Viktor

Nevelőtanár
A SiHuHu patrónusa

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .