Gyermekvasút Szakmai

A csillebérci útátjáró felújítása

Csillebérci útátjáró felújítás 2013. augusztus
2013. augusztus 2-án éjjel a MÁV szakemberei elvégezték a csillebérci útátjáróban a vasúti pálya és az útburkolat felújítását. Ezen a pályaszakaszon már hetek óta csak 10 km/h sebességgel közlekedhettek a vonatok. A vágányzárat éjszaka tartották, hogy a személyvonatok közlekedését ne zavarják. A közúti forgalmat így is korlátozni kellett, ezért péntek este 19 órától a Konkoly-Thege Miklós út forgalmát egy ideiglenes vasúti átjáróra terelték, amely Csillebérc állomás „A” bejárati jelzője és a kiépített átjáró között készült. Az ideiglenes átjáró a 21-es járaton megszokott „nagy” buszok (Ikarus, Mercedes Citaro) közlekedésére nem volt alkalmas, ezért a normafai buszfordulótól a 21-es buszokat a MÁV mikrobuszai pótolták (VW, Opel Vivaro) Normafa és KFKI között. A pótlást a BKK szakemberei is ellenőrizték a helyszínen.
A munkálatokkal csak szombaton, napfelkelte után végeztek a pályafenntartás szakemberei. A nem mindennapi eseményről készült képek minden munkafolyamatot megörökítettek. Köszönjük Rózsa János állomásfőnök úrnak a képeket (és persze az éjszakai szolgálatot is)!

További képek a Képtárban

Váczi Viktor

Nevelőtanár
A SiHuHu patrónusa

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .