Szakmai

Az összes ALSTOM Magyarországon

Vezetőfülke nélküli metró A kép forrása: bkk.hu

[quote]

Vezetőfülke nélküli metró A kép forrása: bkk.hu
Vezetőfülke nélküli metró
A kép forrása: bkk.hu

Megérkezett Katowicéből az ALSTOM által gyártott utolsó Metropolis metrószerelvény is az M4-es metró kelenföldi járműtelepére. Ezzel kezdetét veheti a tizenötödik automata üzemmódra is képes szerelvény tesztelése a teljes – Kelenföld vasútállomás és Keleti pályaudvar közötti – vonalszakaszon annak érdekében, hogy az ősz folyamán valamennyi jármű megkaphassa az üzemeltetési bizonyítványt és tartható legyen a 2014. március végére kitűzött átadási véghatáridő.

Amint az közismert, az ALSTOM összesen 15 darab, egyenként négy kocsiból álló, automata üzemmódra is képes METROPOLIS járművet gyártott az M4-es metróvonalra 76,5 millió euró értékben. A vonatok – az M2-es vonal járműveihez hasonlóan – egyterűek, azaz az utasok által teljes hosszukban végigjárhatók, ami egyenletes utaseloszlást, kényelmes és tágas utasteret, gyors ki- és beszállási lehetőséget biztosít az utasok részére.

Az új metrószerelvények közlekedésének kezdeti, egy-másfél éves időszakában még lesz a szerelvényeken járműkísérő, de a vonatot nem ő, hanem már az automatika fogja irányítani. A járművek belső felügyeletét kamerákkal, az utastájékoztatást pedig egy központi felügyeleti helyről biztosítják a szakemberek. A járművek korszerű hajtásrendszere fékezéskor áramot táplál vissza a hálózatba, ami energiatakarékos üzemeltetést tesz majd lehetővé.

Forrás: BKK[/quote]

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .