Gyermekvasút

Ismét megújult a Gyermekvasút honlapja

gyermekvasut.hu
gyermekvasut.hu

„2013. december 25. szerdától megújult formában és tartalommal olvasható a gyermekvasut.hu, a Gyermekvasút hivatalos honlapja.

Az új honlap kezdőlapja

Az új verziót azért fejlesztettük ki, hogy látogatóink az eddiginél egyszerűbben kezelhető és korszerűbb felületen tájékozódhassanak. Honlapunk immár nemcsak asztali böngészőben, hanem mobil eszközökön – okostelefonon, táblagépen, stb. – is könnyen olvasható.

A Gyermekvasút honlapja tizennégy évvel ezelőtt, 1999 utolsó hónapjaiban indult. Azóta egy alkalommal, 2010 nyarán élt meg hasonló verzióváltást.

Az új arculat mögött egyúttal új szoftver is működik. Gyakorlatilag teljesen új honlapot kellett felépíteni. A váltás egyúttal jó alkalmat jelentett arra, hogy tételesen átnézzük, aktualizáljuk és esetenként szűrjük az elmúlt majdnem másfél évtized alatt felhalmozott tartalmat.

A sokak által keresett, fontosabb oldalak az új honlapon is megtalálhatók. A különböző rendezvényeinkről, fejlesztésekről és egyéb eseményekről szóló beszámolók áttöltése viszont egyelőre nem teljes. Időben visszafelé haladva tesszük ismét elérhetővé ezeket a tartalmakat a Hírek rovatban.

A régi honlap kezdőoldala

Habár új honlap készült, törekedtünk rá, hogy az Interneten fellelhető hivatkozások és rendszeres látogatóink böngésző programjaiban elmentett hivatkozások továbbra is működőképesek maradjanak.

A Gyermekvasút menetrendjét ezentúl is a már jól ismert formában publikáljuk. A megszokott címen elérhető Menetrend oldalon a látogatók naptárból tudják kiválasztani, hogy konkrétan a melyik napon érvényes menetrendet szeretnék megtekinteni. A menetrendet összevont, ömlesztett formában ezentúl se tervezzük meghirdetni.

Egyelőre csak a magyar nyelvű honlap újult meg. Az angol és német nyelvű változatot a közeljövőben tervezzük átállítani az új, korszerű tartalomkezelő rendszerre.”

gyermekvasut.hu

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .