Gyermekvasút

Új prospektusok

Gyermekvasút - 16 oldalas prospektus
Gyermekvasút - 16 oldalas prospektus
 Új kiadványok jelentek meg a Gyermekvasútról. Már több mint 5 éve nem készült semmilyen szóróanyag kisvasutunkról. A most elkészült kiadványok közül az egyik egy A4-es lapból hajtogatott leporelló, amely térképet, általános menetrendet, díjszabást, rendezvénynaptárat tartalmaz. A másik kiadvány egy 16 oldalas, tűzött füzetke, ami mindazt tartalmazza, amit a szórólap is, de még található benne információ a Gyermekvasút történetéről, a gyermekvasutasok életéről, a különleges szolgáltatásokról is. Utóbbit inkább azoknak ajánljuk, akik tartalmasabb programot kívánnak tervezni a Gyermekvasút igénybe vételével.
[dropcap]M[/dropcap]indkét kiadvány több szempontból is újításokat tartalmaz az eddigi szóróanyagokhoz képest. Nem a megszokott menetrendi táblázat van bennük, hanem egy általános menetrend, ami csak az üzemidőt, az adott időszakban közlekedő vonatok fajtáit (dízel, motorvonat, gőzös) és az átlagos követési időközöket tartalmazza, a pontos adatokat a QR kód segítségével lehet megnézni, így mindig az aktuális menetrend tölthető le.
Látványos, rajzos térkép szemlélteti a vonal nevezetességeit, kis boxokban állomásonként felsorolva a látnivalókat és az átszállási kapcsolatokat. Ez a térkép kedvcsináló azoknak, akik nem nagyon akarnak eltávolodni magától a vasútvonaltól. Aki pontosabb térképet szeretne, az a Múzeumban tud vásárolni.
A szórólap és a prospektus szövegezése is világos, egyszerű, mentes a szakkifejezések használatától, illetve nincsenek benne az eddigi kiadványokban unalomig ismételt fordulatok.
A kiadványok grafikája igen látványos. A sárga-kék színpár dominál, de minden oldal nagyon színes. Akár a betűtípusok, akár a képek elrendezése is sejteti, hogy ez gyerekeknek (is) szól.
Különleges szolgáltatásainkat és rendszeres programjainkat is látványosan reklámozzuk bennük.
Jelenleg a szórólap és a prospektus is csak kisebb mennyiségben készült el. Idén tervezzük még az idegen nyelvű változatok elkészítését és a nagyobb mennyiségben való megjelenést.

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .