Klub Szakmai

DELTA – ELŐADÁSOK 2014. 2.0

Delta előadás
Delta előadás
Emlékszel arra, amikor ott Mendénél karácsony előtt nem teljesen menetrendszerűen találkozott két vonat? Igen, elég durva volt, ráadásul nem az ETCS-rendszer meghibásodása, nem is a jelzők nem megfelelő állása okozta.

…bizony, ha nem voltál ott az előző DELTÁ-n, könnyen elképzelhető, hogy most nagy szemeket meresztesz a képernyőre, és ajkaiddal némán formálod az E T C S betűket. Előző előadásos alkalmon ilyen, s hasonló dolgokkal ismerkedtünk meg, s merem állítani, hogy azon a programon – a zsíros kenyéren kívül – a jelenlevőknek jó sok új ismeret a buksijába vándorolt. Kihagytad ezt a lehetőséget? SEBAJ!

Hiszen új ismeretszerzési lehetőséget kínálunk! 2014. FEBRUÁR 23-ÁN VASÁRNAP ismét elkalauzolnak a Vasút titokzatos világába, s izgalmasnál-izgalmasabb témákról kaphatsz információt, érdekességet, s minden földi jót. Ehhez nem is kell mást tenned, minthogy eljössz a fent említett napon 14 ÓRÁRA a GYERMEKVASUTAS OTTHON-ba, s merülj el az izgalmakban!

Mikről hallhatsz? Hej, barátom, ha te azt tudnád! Na jó, elmondom!

[box_light] –  Tóbiás Andris nemrég a dombóvári Helytörténeti Múzeumban járt, ahol annyi érdekes dolgot látott-hallott, hogy csuda! Bűn lenne ennyi furcsaságot nem továbbadni az ifjú vasutasoknak! Andris nem is teszi ezt, ennek köszönhetően pedig megismerkedhetünk egy bunkerből lett megállóhellyel, sőt egy gazdasági vasúttal is.[/box_light] [box_light] –  „…Két szomszédos állomás között egy időben csak egy vonat lehet útban (…)” – Ezt már ismerjük, na de mi történik, ha az „állomás” szót kicseréljük „ország”-ra? Erről fog nekünk mesélni Kovács Tamás. Elmondja, hol, hogyan, miért szelnek át országhatárokat manapság a vasutak, de időutazást is teszünk előre is, hátra is.[/box_light] [box_light] – Ha kecskeméti kocsik, akkor Károlyi Gergő! – szól a régi mondás, amely ezúttal igazi értelmet nyer, hiszen klubvezetőnk beavat titeket a nagy titokba! Hol voltak a kecskeméti kocsik mielőtt a Gyermekvasútra érkeztek? Hogy újították itt fel őket? Mi vár rájuk ezután? Életük komoly kérdései, a választ pedig Gergő fogja megadni nekünk.[/box_light] [box_light] – Füstös István bácsi a múltkori alkalommal egy nagyon sajnálatos karácsonyi balesetet vázolt fel nekünk. Sajnos 1963-ban is fekete volt ez az ünnep, ez pedig a paládicspusztai balesetnek „köszönhető”. Épségünk érdekében a baleset körülményeit, kiváltó okait, tanulságait bizony érdemes meghallgatni, István bácsi jóvoltából ez létre is jöhet![/box_light]

Várunk hát szeretettel 2014. február 23-án a Gyermekvasutas Otthonba, ahol nem csak ezek a témák, de zsíros kenyér és tea is szerepelni fog! A program nagyjából 19 ÓRÁIG TART!

Faragó István

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .