Kultúra Szakmai

Megújult utastájékoztatás az M2-es metróban!

A hét folyamán már találkozhattak az utasok is a megújult utastájékoztatási rendszerrel az M2-es metró vonalán. Az újítások kiterjedtek az állomások és a vonatok berendezéseire is.

Rachel Appleby
Rachel Appleby
(Fotó: macmillanenglish.com)
Szalóczy Pál
Szalóczy Pál
(Fotó: femina.hu)

Így mára már az összes állomáson a metróról megszokott: Szalóczy Pál hangja szól felénk például akkor, ha valaki biztonsági sávra lép, ha az ellenőrök kifelé is ellenőrzést végeznek, de már akkor is, ha az állomásnál megálló felszíni villamosvonalakat rendkívüli okokból pótolják. Szalóczy úr után pedig meghallgatjuk angol nyelven is a tájékoztatást, melyet a Nagykörútról ismert Rachel Appleby-től hallhatunk.

A vonatok utastájékoztatásának frissítése még folyamatban van, így csak pár szerelvényben találkozhatunk a megújult rendszerrel. Módosult rajtuk a LED kijelzők tartalmának elrendezése, valamint az azokon megjelenő átszállási kapcsolatok is frissebbek lettek, ám sajnos nem naprakészek, hiszen például nem a 3-as villamos felújításának megfelelő járatok jelennek meg rajta. A legszembe-, vagy inkább legfülbetűnőbb változás mégis a hangos utastájékoztatásban történt. Az eddigi mélyen búgó ajtózárási hangot a COMBINO-król már ismert csipogásra cserélték, ezzel együtt csak indokolt esetben szólal csak meg a „Kérem vigyázzanak…” kezdetű felszólítás. A metróban is megjelent az anyanyelvi angol utastájékoztatás, ami -tapasztalataink szerint- minden olyan állomáson szólal csak meg, ahol metróra, vonatra (és Hévre), vagy volán buszokra lehet átszállni. Ezen kívül a Deák F. téren az ajtónyitás után angolul és magyarul is meghallgatjuk a metró jelzését és irányát. Erről videofelvételt is készítettünk, melyet fent találtok!

Az alsó videó érdekessége az, hogy a Keleti pu. felől is ismertetik, hogy a Pukás F. Stadionnál bal oldalon nyílnak az ajtók.

Megújult utastájékoztatás az M2-es vonalon
Megújult utastájékoztatás az M2-es vonalon

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .