Interjú

Interjú Hegyi Zsolt táborvezetővel

Hegyi Zsolt (Mojzi bácsi)
Hegyi Zsolt (Mojzi bácsi)
Már nagyon izgatottan várjátok a tábort? Igen? Na lassítsunk egy kicsit! Gondoljatok csak bele, mennyi ember vesz részt a tábor vérkeringésében: ifik, nevelők, takarítók stb.! De ki az, aki az egészet összefogja, aki mindenért felel? Hát a táborvezető! A következőkben egy IntRU-t olvashattok, melyet Hegyi Zsolttal készítettem, hiszen ő először fogja betölteni ezt a pozíciót a nyáron.

1. Régen gondoltad volna, hogy valaha táborvezető leszel?

Sohasem. Biztos voltam benne, hogy nem.

2. Mikor dőlt el, hogy mégis az leszel?

Pár hónappal ezelőtt felhívott Körte, hogy idén eggyel kevesebb táborvezető van, és nem szeretnék-e ez az egy lenni. Ez annyira váratlanul ért, hogy hirtelen nem is tudtam válaszolni. Kételkedtem abban, hogy meg van hozzá a megfelelő háttértudásom. Ezek után egy hosszas beszélgetésbe elegyedtünk, ahol minden kérdésemre választ kaptam. Végül nem jutott tudomásomra olyan dolog, amitől ezt a feladatot ne tudnám elvégezni.

3. Szerinted számított az, hogy patrónus vagy?

Természetesen, hiszen enélkül nem kértek volna fel.

4. Miért kerültél a 4. turnusba? Te választottad?

A többiek előzékenyek voltak, így választhattam. Azért lett negyedik turnus, mert június-júliusban vannak a BKK-nál a nagy nyári vágányzárok és felújítások, és ekkor sok munkám van. Habár elküldték a turnusbeosztást, én mégsem a csoportok szerint választottam, hiszen nem ez a legfontosabb szempont.

Hegyi Zsolt (Mojzi bácsi) 2009. óta a XV. csoport felnőtt kísérője
Hegyi Zsolt (Mojzi bácsi) 2009. óta a XV. csoport felnőtt kísérője

5. Szerinted fizikailag bírni fogod a két hét megpróbáltatásait?

Eddig még mindenki túlélte. Viszont felhívták rá a figyelmemet, hogy ez nem egy alvókúra. Viszont a szolgálatos csoporttal a nevelő foglalkozik, ami egy hatalmas terhet vesz le a táborvezető  válláról.

6. Szerinted képes leszel-e játszani a szerepedet, ha egy estiprogramon szükség lenne rá?

Nem tudom, hogy mit mondjak erre. Az az igazság, hogy én elég esetlen vagyok ezekben a helyzetekben. Majd megpróbáljuk, és ha nem megy, nem erőltetjük.

7. Ha netalántán fegyelmezni kéne, akkor képes leszel a helyzetet megfelelő komolysággal kezelni?

Semmiképpen sem jobban, vagy kevésbé mintha állomásfőnökként állnék szemben ezzel a dologgal.

8. Végül: várod már?

Nagyon kíváncsi vagyok. 17 éve voltam a táborban utoljára. Érdekel, hogy azóta mennyit változott a tábor, a tábor szerkezete, jellege, és hogy mennyire megy majd az együttműködés azokkal, akikkel szükséges.

Antal Végh

Pajtás: 48. tanfolyam, VII. csoport
iFi: 58-59. tanfolyam, IX. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .