Cikkek

Kabalaállatunk született!

A süniből több változat is készült, melyeknek egy része a gyermekvasutas szolgálati beosztásoknak megfelelően van felöltöztetve.
A süniből több változat is készült, melyeknek egy része a gyermekvasutas szolgálati beosztásoknak megfelelően van felöltöztetve.

Az elmúlt napokban a Gyermekvasút facebook oldalán (http://facebook.com/gyermekvasut) közzétettük azt az információt, hogy a német kisvasutakhoz hasonlóan a gyermekvasutasok is választottak maguknak egy kabalaállatot. A kabalaállat kiválasztásánál egy olyan állatot kerestünk, amely a vasúthoz közeli erdőben is sűrűn előfordul, így akár a látogatóink is összetalálkozhatnak vele a Gyermekvasút környéki kirándulásaik során. Így esett végül a választás az idei év emlősére, a sünire!

Retro szolgálat - XV. csopot
Egy régi kabalaállatot mutat egy jelenlegi gyermekvasutas, melyet anyukája kapott régebben.

A Gyermekvasútnak korábban nem volt kabalaállata, ám az Úttörővasút időszakából ránk maradt néhány olyan plüssállat, mely a kornak megfelelő úttörővasutas egyenruhát viselte. Ezek közül az állatok közül egyet a Gyermekvasút hűvösvölgyi múzeumában őrzünk.

Parkolino Drezdában a csereszolgálatot ellátó magyar gyermekvasutasokkal
Parkolino Drezdában a csereszolgálatot ellátó magyar gyermekvasutasokkal

A német parkvasutak, melyeknél a gyermekvasutasok a nyári időszakban csereszolgálatokat látnak el, már évek óta rendelkeznek saját kabalaállattal. A Berlinben található parkvasúton egy maci mosolyog az utasokra a különféle táblákról, míg például Chemnitzben egy egér és egy nyuszi, Drezdában pedig egy Parkolino nevezetű mókus áll szolgálatba a gyerekkel együtt.

Az új kabalánk az őszi és téli időszakban, fokozatosan fog megjelenni a Gyermekvasút állomásain, vonatain és online felületein kihelyezett hirdetményeken, de már a rövidesen elkészülő idegen nyelvű tájékoztatófüzetünkben is szerepelni fog. Hamarosan a süni néhány olyan játék főszereplője is lesz, melyet kicsik és nagyok egyaránt játszhatnak majd kisvasutazás közben. Terveink szerint a későbbiekben rendezvényeink során az utazóközönség akár a figura megtestesült másával személyesen is találkozhat majd.

Jegyvizsgáló süni
Jegyvizsgáló süni

A sünit néhány jelenlegi gyermekvasutas ifivezetőből álló team tervezte és valósította meg, akik az idei tanévben szeretnék néhány ötletükkel különlegesebbé tenni a Gyermekvasutat.

A sünink viszont még nem rendelkezik névvel. Az új név kiválasztásában szeretnénk, ha minél többen vennének részt, így arra a Gyermekvasút online felületein várjuk majd a szavazatokat. A név kiválasztását még ősszel bonyolítjuk le, a szavazás kezdetéről és szabályairól hírt adunk a Gyermekvasút web- és facebook oldalán is.

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .