Cikkek Tanfolyam

Tanfolyami tárgyak, tanárok

Tanfolyami Tanarok
Tanfolyami Tanarok
Se nem magyar, se nem matek, de reméljük még kínai sem! 🙂 A tanfolyamon öt különböző tantárgyad lesz, mindegyiket meg lehet tanulni könnyedén. Tanárból is van épp elég, gyereket – ha jól tudom – nem esznek, és intőket sem osztogatnak. Viszont rengeteget tudnak a vasútról, s ha figyelsz rájuk, hasonlóképp járhatsz Te is 🙂

Helyismeret
Körte
Körtvélyesi Eszter
Rózsa János (Jana)
Rózsa János

A Helyismeret régen az én kedvenc tantárgyam volt, nagyon szerettem. Megismerheted a vasút környékét, milyen nevezetességek vesznek körül minket (biztos voltatok már szánkózni/síelni/játszani egy bizonyos Normafánál), melyik állomást hogy lehet megközelíteni busszal, trolival, repülővel, illetve a Gyermekvasút történetéről is lesz egy kis szó. A pénteki alkalmakon Körtvélyesi Eszter néni oktat majd benneteket, míg a gyakorlatok helyismeretóráin Rózsa János bácsival is találkozhatsz.


Füstös István
Füstös István

Forgalmi ismeretek (F2)

Füstös Istvánné Brigi néni
Füstös Istvánné Brigi néni

Hú, ez egy nagyon izgalmas tantárgy, a vasutas szakma alapjait itt fogod megtanulni, például, hogy milyen beosztásokban vannak gyerekek, ők miket csinálnak, hogyan vigyázz magadra, az utasokra, az egész vasútra. Az F2-t Füstös István bácsi és Füstös Istvánné Brigi néni fogja tartani.


Imre Lajos
Imre Lajos

Jelzési Ismeretek (F1) 

Imre Lajos bácsi lesz a garancia arra, hogy profik lesztek ebből a tantárgyból is. A nevéből már sejtheted, hogy F1 órán a Gyermekvasúton használt jelzésekről lesz szó, milyen jelzéseket tud adni egy jelző és milyeneket egy gyermekvasutas. A „piros” szót akár már most el is felejtheted, és vedd elő agyadból a „vörös”-t.


Bicskei János
Bicskei János
Balassa László
Balassa László

Távközlő- és Biztosítóberendezések 

Hú, jó bonyolult neve van, igaz? 🙂 A valóságban egyáltalán nem az, itt tudhatod meg, hogy melyik állomáson hogy kell váltókat, jelzőket állítani, és hogy ha esetleg telefonálni akarsz egy másik állomással, nem muszáj egyből a mobiltelefonodhoz nyúlnod, van annál jobb opció. A híres-neves tanár a pénteki alkalmakon Bicskei János bácsi lesz, míg szombatonként Balassa Laci bácsit is hallgathatod Bizt. Ber. órákon.


Váczi Viktor
Váczi Viktor

Kereskedelem

Kereskedelem, ez elég komolyan hangzik… Pedig ez sem annyira az, megtanulhatod, hogy később milyen jegyeket adunk az utasoknak, ezek mennyibe kerülnek, milyen vonatra milyen jegy kell, illetve, ha te is gyermekvasutas leszel, mennyit kell fizetned azért, hogy itt utazz (segítek, semennyit). De bővebb információkkal szolgál majd Váczi Viktor bácsi az elkövetkező 4 hónapban.


Nosza, rajta, tanulásra fel, a „mit nem szabad sohasem”-et sose felejtsd el! 🙂

Faragó István

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .