Cikkek

Vágányzár a Gyermekvasúton

Vágányzár a Gyermekvasúton
Vágányzár a Gyermekvasúton

2015. november 10-től december 23-ig pályafelújítási munkákat végeznek a Gyermekvasút vonalán hétköznaponként. Az ezzel kapcsolatos forgalmi változásokról a gyermekvasut.hu weboldalon tájékozódhattok.

A felújítás első szakaszában, várhatóan november 27-ig a vonatok Hűvösvölgy és Szépjuhászné között nem közlekednek, tehát nem lesz lehetőség a szolgálatos vonat közlekedtetésére sem. Változik a szolgálatok napirendje is. Reggel a találkozó helye és időpontja változatlan marad (6:30 Széll K. tér / 7:00 Hűvösvölgy). Az otthonba érkezést követően mindenki napirend szerint átveheti az egyenruháját, megreggelizik, majd a rendelkező képzés után közösen (egyenruhában) a 61-es villamos és a 22-es buszcsalád segítségével megközelítjük Szépjuhászné állomást. A szolgálatos vonat innen indul, a jegyvizsgálók is itt vehetik át az ellátmányt.

Mivel az ebédszállító vonat sem tud Hűvösvölgyből indulni, így csak hideg ebédet (szendvicset) tudunk biztosítani.

Délután a szolgálatos vonat Szépjuhászné állomásra szállítja a szolgálatos csoportot, ahonnan a leszámolás után ugyanúgy busszal és villamossal utazunk le Hűvösvölgybe vacsorázni és visszaöltözni. A szolgálat végén a búcsúzás szokás szerint 19:00-kor lesz Hűvösvölgyben vagy 19:30-kor a Széll K. téren.

A felújítás első szakaszában munkanapokon semmilyen vonatközlekedés nincs Hűvösvölgy és Szépjuhászné között, ezért a vasút nem tudja vállalni a később érkezők és korábban távozni kívánók szolgálatba állítását. A szokásostól jelentősen eltérő napirend miatt ebben az időszakban csak a reggel időben érkezők és este végig maradó gyermekvasutasok oszthatóak be szolgálatba.

A vágányzár végéig (december végéig) a hétvégi napokon ugyan teljes útvonalon járnak a vonatok, de megnövekedett menetidővel kell számolni, így a hétvégi szolgálatos napokon sem tudjuk vállalni a később érkezők és a korábban távozni kívánók szolgálatba állítását.

A felújítás második szakaszában a szakemberek Széchenyihegy és Szépjuhászné között fognak dolgozni, ezért ebben az időszakban nem változik a szolgálat napirendje.

Vágányzári tájékoztató 2015 (1.0)

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .