Programok

Ilyen volt: Gépészeti Nyílt Napok

A május elsejei hétvégén újból megnyílt a hűvösvölgyi vontatási telep a nagyközönség előtt.
Az erejük teljében lévő fiatalok a kézi hajtányon mutathatták meg, milyen erősek is valójában.
A nosztalgia szerelmesei a 490-056 pályaszámú gőzmozdony által továbbított Bk kocsiban utazhattak a Vontatási telep területén.
A legnagyobb sikert talán a C50-es mozdony és a kis mezőgazdasági teherkocsiból átalakított személykocsis vonat aratta.
A fűtőházban az érdeklődők szakszerű körbevezetésben részesültek, így ismerkedhettek meg a Gyermekvasúton lévő remotorizált és még eredeti állapotában lévő Mk45-ös mozdonyokkal.
A tárlatvezetők sok kérdést kaptak az Mk49-es és az M4-es mozdonyokkal kapcsolatban is. Néhányan még a motoros pályakocsit is kiszúrták az egyik vágányon.
A fűtőház előtt két debreceni kocsiban alkotóház működött. Itt a két nap alatt sok kifestő, és számtalan anyák napi ajándék készült el.
A sasszeműek további érdekességeket találhattak. Például az ország egyetlen keskeny-nyomközű aláverőgépét, ami legutoljára 2008-ban, a Gyermekvasút 60. évfordulója alkalmából járt nálunk, most pedig a vágányzár miatt van itt újból.
Ezen kívül a Skoda sínautó is a szabadban díszelgett.
Szerencsére a vasárnapra jósolt eső elmaradt. Talán ennek is köszönhető, hogy ennyien ellátogattak a járműtelepre. Legközelebb valószínűleg csak egy év múlva lesz újra lehetőség betekinteni a kulisszák mögé.

Antal Végh

Pajtás: 48. tanfolyam, VII. csoport
iFi: 58-59. tanfolyam, IX. csoport

1 hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Régóta dolgoznak az Mk49-es és az M4-es mozdonyon is. Mikorra várható, hogy elkészülnek? Továbbá a rendezvény idején valamit dolgoztak a telepen kiállított C50-es mozdonyon is. Tervezik esetleg az üzemképessé tételét?