Gyermekvasút NVP

THE BOSS – A Gyermekvasút vezetője

A BOSS válaszol
A BOSS válaszol

Csütörtökön különleges nap virradt a Gyermekvasútra, ugyanis történetében először egy gyermekvasutas pajtás vehette át a főnöki széket és a vele járó feladatokat. A BOSS posztjáért három fordulóban küzdhettek a pajtások, hiszen csak az válhatott csomóponti főnökké, aki 2016-ban első próbálkozásra kiválót szerzett a vizsgán, bekerült a Középdöntőn a legjobb 10 közé, illetve megnyerte a 2016-os Szakmai Verseny Döntőjét.

Reggeli eligazítás
Reggeli eligazítás

Mosoni Peti, azaz a BOSS napja 8 órakor kezdődött Hűvösvölgyben, ahol kézhez kapta a számára előkészített egyenruhát, majd az irodájába vonulhatott átöltözni. Ezután helyettese és titkárjai segítségével átbeszélték a napirendet és egyeztették a főbb feladatokat. Ekkor hozta meg a BOSS az első egy napra szóló döntését, mégpedig, hogy enyhít a tisztelgés szabályain, így azt bal kézzel, akár sapka nélkül is gyakorolhatta a szolgálat. De nem feledkezhettünk meg az aznapi menüről sem, melyről az élelmezési vezetővel egyeztetett, felülbírálhatta, majd jóváhagyta az aznapi vezénylést, jelentést kért Hűvösvölgy állomás főnökétől a nap forgalmilag fontos pillanatairól, illetve tájékoztatta a szolgálatos csoportot az általa hozott rendelkezésekről.

A BOSS ellenőrzést tart a mozdonyon
A BOSS ellenőrzést tart a mozdonyon

Hűvösvölgyet a 137-es vonattal hagyta el, útközben a mozdonyon tartott ellenőrzést. Virágvölgy állomáson napirendjének megfelelően leszállt és ellenőrzést tartott, posztjának megfelelően át kellett néznie az összes naplót és piros tollal javítani a hibákat, jelölni a hiányosságokat.

A naplók ellenőrzése
A naplók ellenőrzése

Virágvölgy állomáson és közelében aznap a Válótársak című sorozat egy részét forgatták, így reggel a naplókon kívül ellenőrizte az állomás megjelenését is. Negyed 11-kor már robogott is vissza Hűvösvölgybe, ugyanis egy újságíró várta lent, aki a Gyermekvasútról és újdonsült vezetőjéről faggatta több mint egy órán keresztül.

Terített asztal a BOSS-nak
Terített asztal a BOSS-nak

Az interjú végén már terített asztal fogadta a BOSS-t, melyre személyesen Ócsainé Érsek Ágnes varázsolta a remek gyümölcslevest, valamint a rántotthúst sültkrumplival és uborkasalátával. Ezután persze az ember nem szeret túl sokat mozogni, így a főnöki székből válaszolhatott az info@gyermekvasut.hu-ra érkező emailekre, illetve reagált a TripAdvisor utazási portálon érkezett értékelésekre.

A megújult téli kocsi utastere
A megújult téli kocsi utastere

Természetesen nem lehet megfeledkezni a vasútüzem szívéről sem, így a délután során a fűtőház dolgozóitól kért részletes beszámolót a vontató és vontatott járművek állapotáról, illetve a felújítások státuszáról is. Így a frissen felújított kocsik és a gőzmozdony forgalomba állításának tervezett idejéről is információt kapott, valamint testközelből vizsgálta meg a nemrég meghibásodott Mk45,2006-os mozdony motorját. Ezek alapján javaslatot tett a nyár végi rendezvények forgalmi lebonyolításához.

A nap egyik fontos pillanata a Szakmai Döntőre beérkezett pályázatok nyertesének kihirdetése volt, melynek ötletét ígéretéhez híven a szakmai verseny szervezői meg is valósítottak. A szakmai zsűri Jancsurák Bence ötletét találta a leginkább megvalósíthatónak. Ennek megfelelően a forgalomban közlekedő téli kocsik fotói újultak meg, melyek egy apró kvíz játékkal egészültek ki.

Végül az utolsó vonaton egy vezetői vonalbeutazást tartott, ennek lényege a vonal állapotának felmérése volt, ide értve a pálya hibáinak és az esetlegesen űrszelvénybe lógó tárgyainak listázását. Ezután a főnök egy szülinapi partira távozott.

A BOSS
A jó fényképért még egy kis tolatásra is szükség volt

(Az említett interjút igyekszünk majd linkelni)

További képek a Képtárban

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

1 hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Kedves Dávid!
    Gyorsan javíts a szövegben egy elütést: …terített asztal fogaDta…
    Üdv
    Katalin (27. tanfolyam, XIII. csoport)