Vasúton

Péntektől vezetőfülke nélküli M4

M4-es metró vezetőfülke nélkül
M4-es metró vezetőfülke nélkül

Holnaptól vezetőfülke nélküli szerelvény is közlekedik az M4-es metró vonalán, áll a BKV közleményében!

Örömmel számolhatunk be arról, hogy holnap reggeltől a fővárosban közlekedőknek egyedülálló utazási élményben lehet részük: forgalomba áll az első olyan szerelvény az M4 vonalon, melynek ideiglenes vezetőfülkéinek elbontásával a vonat szélvédőjén keresztül különleges rálátás nyílik a metróalagútra. A vezetőfülkék elbontásának következtében a fülkét az utastértől elválasztó válaszfal és a vezetőülés eltűnt, így a vonat befogadóképessége kismértékben megnövekedett. A vezetőpult és az azon található kezelőszervek – a jelenlegi állapotnak megfelelően – megmaradtak, azonban egy zárható fedél takarja azokat. A vezetőfülkék elbontása folyamatosan történik, amelynek eredményeképpen várhatóan az év végéig az utolsó vezetőfülke nélküli szerelvény is forgalomba áll majd.
Igazi különlegességgel gazdagodik Fővárosunk közösségi közlekedése, amely méltán tarthat számot a nagyközönség figyelmére. A szakvélemények, illetve a nemzetközi tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy az automata üzemmód – többek között az emberi mulasztás lehetőségének kizárásával – lényegesen biztonságosabb a hagyományos vonatvezérlésnél, nem véletlen tehát, hogy a világ és Európa számos nagyvárosában üzemel már automata metró, az utasok legnagyobb megelégedésére.

BKV Zrt.

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .