Gyermekvasút

Megújulnak a virágvölgyi jelzők

Augusztus első felében kezdődtek a munkálatok Virágvölgy állomáson, ahol a biztosítóberendezéshez kapcsolódó kültéri berendezések újulnak meg.

Már a teljes vonóvezeték-hálózatot újra cserélték, javítják a vonóvezetékek mozgatását segítő terelőket és csigákat, a vonóvezeték-csatornákat is kitisztították. Az alakjelzőkről a mozgatható alkatrészeket leszerelték, majd felújítás után kerülnek vissza a jelzőkre. Addig a bejárati jelzőkön ideiglenesen csak egy Megállj-jelzést adó jelzőkar található. A jelzőárbocokat teljesen fémtisztára csiszolták, eltüntetve róla az évtizedek alatt rárakódott rozsda- és festékrétegeket. A jelzők festése a hónap végére készül el.
A munkálatok ideje alatt, előreláthatóan augusztus 19-éig Virágvölgy állomáson gyermekvasutasok nem látnak el szolgálatot.

A felújítást a Gyermekvasút saját biztosítóberendezés-karbantartó csapata végzi. Sok segítséget kaptunk a MÁV Szegedi Bizt.ber. Főnökség Központi Javító Szakaszától, amiért ezúton is kifejezzük köszönetünket.

További képek

Váczi Viktor

Nevelőtanár
A SiHuHu patrónusa

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .