Gyermekvasút Vasúton

Figyelem Nosztalgiavonat indul! – Mi folyik mindeközben a háttérben?

Talán egy kívülálló észre sem veszi, hogy mi minden zajlik mostanában a gyermekvasúton. Nekem sem tűnt volna fel, ha egyik nap – éppen a VIADALra készülés közben – nem pillantok be a nevelői iroda ajtaján…

Éppen Körte ül a nevelői számítógépnél és az asztala tele van mindenféle kis könyvecskékkel. Azonnal felkeltette érdeklődésemet, így hát közelebb merészkedtem és egyből Körtének szegeztem a kérdést „Te mit csinálsz?”. És tudjátok mit csinált!? Régi 1970-es, 80-as, 90-es vagy még talán ezeknél is régebbi gyerek(illetve úttörő)vasutas igazolványok adatait vitte fel elektronikus rendszerbe.

img_4089
Hihetetlen nagy mennyiség volt, megszámolni sem tudtam volna annyi igazolvány hevert ott az asztalon. Így hát rögvest a kezembe vettem egyet és elkezdtem lapozgatni. Nem csak mennyiségileg volt sok, hanem fajtáját tekintve is. Volt minden; úttörővasutas igazolvány, úttörővezető igazolvány, gyerekvasutas könyvecske formájú vörös, gyerekvasutas könyvecskeformájú kék, gyerekvasutas és postás, úttörővasutas és postás és még ki tudja mi minden igazolvány. Gyorsan le is fotóztam pár oldalt belőlük, mert tök érdekesek voltak.

img_4090 img_4091 img_4092

A történethez hozzátartozik még, hogy az eset előtt pár nappal kaptam egy emailt, egy volt ifitől. Ebben az állt, hogy küldjem el minden általam ismert volt/jelenlegi gyerek/úttörővasutasnak, ugyanis mindenkit szeretnének megtalálni. Ezekután ezt az üzenetet az Alapítvány facebook oldalán(ja amúgy lájkoljátok!) is megláttam.

sihuhu

Kicsit sok a véletlen egybeesés, nemde!? Vajon mi folyhat itt? Talán egy hatalmas nosztalgiaszolgálat nosztalgiaépítőtáborral egybekötve? Vagy egy nagy adománygyűjtés? Esetleg egy újabb gyermekvasutas gála? Ezekről még én sem tudok semmit, de ígérem amint kiderítem jelentkezem.

Törölt felhasználó

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .