Tanfolyam

Tippek, trükkök a tanfolyamhoz – TTT

Elkezdődött a tanfolyam, és Te bármelyik osztályba is kerültél, még csak most csöppensz bele egy olyan világba, amit úgy hívnak: Gyermekvasutas Élet. Egyelőre lehet, hogy izgulsz, de nyugi, készültünk neked pár tanáccsal, hogy könnyebben menjen a tanfolyam. 🙂

  1. Tanulj folyamatosan! Reméljük egyébként is így tervezted, elvégre sokkal könnyebb alkalomról-alkalomra kisebb dolgokat megtanulni, mint a tanfolyam végén, vizsga előtt egy nappal nekiállni több órányi anyagnak.
  2. Ismerkedj! Ne félj odamenni a többi tanfolyamos társadhoz, és beszélgetni velük! Már egy kisebb beszélgetés után is rájöhettek mennyi közös van bennetek, és hogy jól kijöttök egymással.
  3. Pótolj! Hiányoztál egy alkalomról? Sebaj! Mivel reményeink szerint teljesítetted a második pontot így nyugodtan megkérheted az egyik barátodat (főleg az osztálytársaid), hogy küldjék el neked az aznapi anyagot. Sőt később akár az ifik korrepetálásaira is eljöhetsz!
  4. Kérdezz bátran! Nem értesz valamit? Esetleg kíváncsi vagy valamire? Tanáraid, sőt az ifijeid is örömmel válaszolnak neked, elmagyarázzák a dolgokat még egyszer, szóval ne félj soha segítséget kérni!
  5. Énekelj! Semmi baj, ha először nem tudod a szövegét a vasutas daloknak, de pár alkalom után egyre többet fogsz tudni, és egyszerűen fantasztikus lesz a többiekkel együtt énekelni akár a tanfolyam, de később a szolgálatokban is. 🙂

Bikkes Katica

Ifivezető VIII. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .