Klub

Megcsúszva bár, de törve nem…

2016. november 6.-án vasárnap rendeztük meg az I. Hüvi Ligát, nevéhez méltóan Hűvösvölgyben, az Estadio de la Tornateremben. Bár a meccsek kicsit csúszósak voltak, a torna nagyon színvonalasra sikeredett, a nyolc résztvevő csapat és szurkolóik fergeteges hangulatot varázsoltak Hűvösvölgybe.

-Tegyük már le – nyilatkozta a bajnokság napján reggel Molnár Levente játékvezető padcipelés közben. A szervező és egyben lebonyolító ifik lelkesen szabadították meg a tornatermet különböző bútoroktól, annak érdekében, hogy másfél órával később futballmeccset lehessen rendezni rajta.

 

Reggel 9-kor az A csoport küzdelmei kezdődtek a Zsíros Bödön FC (VIII.) és a 11. csoport mérkőzésével, melyet

11. csoport
11. csoport

előbbi nyert meg emberhátrányban játszva. A VIII. csoportból egyébként két testvérpár képviseltette magát a bajnokságon, látszott rajtuk, hogy jól össze vannak szokva, a táborokon kívül máskor is szoktak együtt játszani. A csoport másik két tagja a Főnixity SE (IX.) és a Nincsen FC (III.) voltak, kikből kezdetben a NFC jött ki győztesen, akik mondjuk némi átalakuláson mentek át a HüviLiga előtt, hiszen a nevezésben leadott 3:3-as fiú-lány elosztás helyett a bajnokságra már 6:0 arányban érkeztek – nem a lányok javára. Ha már nemekről van szó, feltétlenül említést érdemel a HüviLiga legjobb női játékosa, a IX. csoportos Szabó Mira, aki a Főnixity SE színeiben lépett pályára és nagyon hősiesen nézett szembe a kőkemény férfi világgal. A csoport rangadóján (Zsíros Bödön – Nincsen) döntetlen született, míg a 11. Csoport legyőzte a Főnixityt 3:1-re, így odaért az „Európa-Ligás” helyre. A Zsíros Bödön jobb gólkülönbségének köszönhetően a csoport élén végzett, második helyre így a Nincsen FC került.

Főnixity SE
Főnixity SE

Az A jelű kvartett mérkőzéseinek végéhez közeledve egy újfajta probléma ütötte fel a fejét a stadionban, hiszen a vízelvezetés a Pancho(ló) Arénát kezdte idézni, magyarul a rosszul szigetelő tornateremben lecsapódott a pára a falak mentén, így innentől egy fokkal kisebb pályán játszottak a csapatok, mindkét oldalra partvonal került.

Kaktusz XIV.
Kaktusz XIV.

A B csoport mérkőzései már közösségépítő lábtörléssel kezdődtek, hogy a nedv ne terjedjen szét a gyepe… izé parkettán. Talán a lábtörlés hatására ebben a csoportban változatosabb verseny alakult ki a továbbjutás megszerzéséért. A négyes első mérkőzésén a Gangseven (VII.) csapata a Kaktusz XIV.-t győzte le, a Kettes Számú Alakulat (II.) pedig – Túri Dániel klasszikus mesternégyesének köszönhetően – a Mátyás Király Téri Torna Klub-ot (XIII.) tudta felülmúlni. A Zsíros Bödönön kívül egyébként a Kettes Számú Alakulat is csak négy fővel képviseltette magát, így a meccsek nagy részét ezek a csapatok emberhátrányban játszották.

Mátyás Király téri Torna Klub
Mátyás Király téri Torna Klub

A második fordulóban a Gangseven nagy meccsen 3:2-re elkapta a KSZA-t, míg a két, addig nulla pontos csapat közül az MTK-nak sikerült javítania. A XIII. csoportos srácok komoly szurkolótáboruk segítségével ikszre mentették a Gangseven elleni meccset, így maradt esélyük a továbbjutásra. A Kaktusz XIV. is mentette a becsületét és nagyszerű meccsen darálta a KSZA-t, akik az ott elért

döntetlennel végül kvalifikálták magukat az elődöntőbe. Az A csoportból már továbbjutott Zsíros Bödön FC ezalatt az öltözőben ásványvizes palackok segítségével készítette a taktikát a középdöntőre, míg a Nincsen tagjai a lelátón szurkoltak a B csoport játékosainak, parádés hangulatot teremtve ezzel.

A két elődöntőre már a kapu mögötti pályarész is lezárásra került, a játéktér pedig annyira csúszóssá vált, hogy egy 2 méteres sprintet rendre további 6 méter csúszás követett. Ezúton szeretnénk megköszönni a szerencsénknek, hogy végül komoly sérülés nélkül meg(cs)úsztuk a napot.

Nincsen FC
Nincsen FC

Az elődöntők első felvonása az A csoportban ezüstérmes Nincsen FC és a B kvartettben győztes Gangseven koreográfiája volt. Bár a Nincsen tagjai többet pihenhettek a meccs előtt, nem voltak felkészülve a pálya borzasztó talajára, amely addigra szabályos jégpályává avanzsált. A Császár – Bézi, Prostyák, Bodnár (Lukács), Osváth összeállítású Gangseven kezdte jobban a meccset, vezetést is szerzett, ezután azonban fokozatosan vette át az irányítást a Németh – Szőnyi, Tárik, Jangel, Oláh felállásban játszó Nincsen, ki is egyenlítettek a szünet előtt. A második játékrészben itt is, ott is temérdek helyzet alakult ki, ezek közül a Gangseven játékosai értékesítettek kettőt, így 3:1-es győzelemmel bekerültek a döntőbe.

Kettes Számú Alakulat
Kettes Számú Alakulat

A másik elődöntőben a két „csonka” csapat randizott egymással, így 4 a 4 ellen játszották végig a meccset. A találkozó előtt talán esélyesebbnek vélt Zsíros Bödön FC Paulusz L. – Paulusz Zs., Molnár Á., Molnár J. összeállításban az első félidőben lelépte az öltözőben maradt Kettes Számú Alakulatot, akiket addigra több sérülés is nehezített, hiszen Borka – Gyuricza, Baráth, Túri játékosok közül valamennyiüknek volt már fájdalma eddigre. Ehhez képest a második félidőben igencsak megrázták magukat és 5:1-es hátrányból hosszabbításra mentették a meccset. Ezt azonban a Zsíros Bödön már sokkal jobban bírta és egy nagyszerű meccsen végül 10:7-re nyert.

 

 

Ificsapat
Ificsapat

Az elődöntők után jöttek a nap igazi „sztárjai”, az ifik, akik a Gangseven és a Nincsen FC ellen is játszottak gálameccset Honos (V.) – Gyurkó (VII.), Bölcskei (XIII.), Molnár L. (VI.), Szepes (II.) felállásban. A bronzmérkőzésen a Nincsen FC és a Kettes Számú Alakulat közel egyenlő partnere volt egymásnak, egészen Gyuricza Illés kényszerű cseréjéig (helyére a híres játékos, Senki állt), amikortól a KSZA nevéhez méltóan kettős emberhátrányban kényszerült játszani, így a végén 3:2-re a Nincsen nyert, megszerezte a bronzérmet.

A döntőben a Gangseven sportszerűségének köszönhetően kezdetben 4 a 4 ellen játszottak a csapatok, ahol sokáig 1:0-ra vezetett a Zsíros Bödön Molnár Ákos góljával. A második félidő közepétől beindult a gólgyár, a Molnár testvérek további gyönyörű kényszerítős gólokat lőttek, míg a túloldalon Osváth Tibi két találatával egyrészt fellőtte magát a góllövőlista harmadik helyére, másrészt meccsben tartotta a Gangsevent. A végén azonban újra lecsapott a Molnár-duó, így a döntőt 5:2-re abszolválta a Zsíros Bödön FC és teljesen megérdemelten megnyerte az I. Hüvi Ligát. A VIII. csoport két testvérpárja egész nap nagyon szépen, sportszerűen játszott, köszönet érte!

A második hellyel együtt a Gangseven a torna FAIR PLAY-díját is kiérdemelte, hiszen egyedülálló módon mindkét hiányos csapat ellen (a döntőben is) a létszám- és ezáltal létrejövő esélyegyenlőség érdekében 3+1-ben álltak ki!
A torna gólkirálya Molnár János (VIII., Zsíros Bödön) lett, míg szurkolói díjunkat a III. csoportos Norbi és a VII. csoportos Martin édesanyjai érdemelték ki, akik egész nap lelkesen szurkoltak fiuk csapatának!

Gangseven
Gangseven
Zsíros Bödön FC
Zsíros Bödön FC

Szeretnénk köszönetet mondani minden résztvevő játékosnak, szurkolónak, edzőnek, akik nélkül ez a csodás nap nem jöhetett volna létre. Köszönjük a támogatást a Gyermekvasutasokért Alapítványnak, a marketinget minden ifinek és persze a szolgálatos I. csoportnak, hogy a bajnokság végén hagytak nekünk vacsorát.

A következő Hüvi Ligán is számítunk mindenkire, legyen játékos, edző, szurkoló, pajtás, ifi, szülő. Ennek időpontja várhatóan február 5., vasárnap. Hamarosan írunk a jelentkezésről és a részletekről, annyit azonban elárulhatunk, hogy a helyszíne nem a gyermekvasutas tornaterem lesz, elvégre futballozni szeretnénk, nem korizni! ?

HüviLiga – szervezők.

11

 

Faragó István

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .