Cikkek Klub Programok

HÜVILIGA – ÖSSZEÁLLT A HALLOWEEN KUPA MEZŐNYE!

Hüviliga Halloween
Hüviliga Halloween

Hosszú szünet után újra itt a HÜVILIGA, október 29-én, vasárnap kerül megrendezésre a Halloween kupa Hűvösvölgyben!

Nem kell tovább várniuk a focizni vágyó vasutas pajtiknak! Október 29-én, vasárnap elrajtol a HüviLiga 2017/2018-as kiírása a Halloween kupával. Lássuk a részleteket:

A csapatok számára 8:30-kor lesz a találkozó az Otthon teraszán, majd rövid átöltözés és szabályismertetés után a töménytelen futball következik! Felhívjuk a játékosok figyelmét, hogy az öltözőket csak korlátozottan tudják használni, a meccsek közötti időt a vörös szobában (vagy az arénában a másik csapatoknak szurkolva) tölthetik el, illetve a taktikai megbeszélésekre is ott tud sor kerülni.

Felhívjuk a nevezett csapatok figyelmét, hogy az együttesektől 3.000 forint nevezési díjat szeretnénk kérni a kupára, ebből a későbbi külsős tornák pályabérlését szeretnénk finanszírozni!

A mérkőzések 2×7 percesek lesznek, egyszerre egy csapatból 5 játékos lehet a pályán. A torna körmérkőzéses rendszerben fog zajlani, amelynek elég egyszerű lényege, hogy mindenki játszik mindenkivel, a győzelem 3, a döntetlen 1, a vereség pedig 0 pontot ér, s a nap végén a pontos sorrendje fogja a csapatokat rangsorolni.

A részletes szabálykönyvet a HüviLiga facebook oldalán fogjuk közzétenni, illetve a bajnokság napján is mindenki számára elérhető lesz. Arra kérünk mindenkit, hogy sima talpú, kifejezetten terembe való futballcipővel rendelkezzen!

A meccsek között sióval, zsíros kenyérrel és nem mellesleg büfével várjuk a játékosokat és persze a szurkolókat is. Nyugodtan szóljatok csoporttársaknak, szülőknek, ifiknek, hogy jöjjenek szurkolni csapataitoknak, hogy ezzel is a győzelembe hajszoljanak titeket és emeljék a nap színvonalát!

Az eredményhirdetés előreláthatólag 17:30-ig fog tartani, ekkor lesz a program hivatalos lezárása.

Szintén fontos információ, hogy pénteken 18 órától láthatjátok Kezdőrúgás című felvezető műsorunkat a HüviLiga facebook oldalán és itt, a sihuhu.com-on. Ebben a műsorban beszélgetünk majd a pontos szabályokról, a lebonyolítási rendszerről, kicsit latolgatjuk az esélyeket, de szóba kerülnek a további kupák és az egész év díjazása is, érdemes lesz tehát velünk tartani!

A száraz tényözön után pedig következzen egy kicsivel színesebb rész, dumcsizzunk egy kicsit a nevezett csapatokról, esélyekről:

NINCSEN FC:

A tavalyi évben törzsvendégei voltak a HüviLigának a III. csoportos srácok, sőt, rendszerint sikerült odaragadniuk az élmezőnybe. A korábban lányokat is előszeretettel alkalmazó klub maradt meg talán a legegységesebben a tavalyi évhez képest, ez pedig az első kupán rengeteget számíthat és sikert hozhat a Matrózoknak. Igaz, Szőnyi Máté és a lányok hiánya nem erősíti őket.

FC 2:

A keret forró magja a II. csoportban is megmaradt, ám összességében a jelentős fiatalítás jellemzi idén a csapatot. Borka Máté személyében kulcsposztról távozott játékos, nagy kérdés lesz, hogy Szepes edző mit talál ki a pótlására. Rajta kívül még Gyuricza távozott a klubtól, viszont az utánpótlásból felkerült tehetségek  most mutathatják meg igazán magukat, s lelkesedésük Baráthék stabil focija mellett eredményes lehet a Halloween kupán. Sajnos Szafkó Bendegúz sérülés miatt nem tart a kerettel, neki innen is mielőbbi jobbulást kívánunk!

BEST HÜVI LEGENDS:

Talán nevezhető a Gangseven utódjának a társaság. A VII. csoportos srácokból álló csapat tavaly minden tornát éremmel zárt, azonban ilyen szinten három kulcsjátékos kiválását nem igazán lehet átvészelni, márpedig Bézi, Prostyák és Császár mindenképpen annak számítottak, fontos láncszemei voltak a Gangsevennek. A tavalyi gárda fiataljai, no meg Osváth Tibor az idősebb generációból most a IV. csoport kiválóságaival álltak össze, Kálmán Mátyás már a métakupán megmutatta gyorsaságát, Tóth Márk pedig minden bizonnyal hátul lesz erősítés, így a félig-meddig újonnan alakuló csapattal mindenképp számolni kell.

FC15:

Kétszeres címvédőként komoly hiba lenne leírni az FC15-öt. A Farsangi kupát egy drámai büntetőpárbaj után, míg a Tavaszi kupát már magabiztosabban zsebelték be, azonban a nyáron ért személyi változások rájuk is hatással lehetnek. A Tavaszi kupa gólkirálya, Gerő Botond mellett Trautmann Máté és Hegyi Olivér sem állhat már a vezetőedző rendelkezésére, őket Fekete Marci és Hoffmann Dávid fogja pótolni. Az biztos, hogyha tavalyi játékukat minőségben és eredményességben megközelítik, fel kell kötni a gatyeszt az ellenfeleknek.

11. CSOPORT:

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem ismerem még pontosan a 11. csoport játékoskeretét (az október 24-i szolgálatukban véglegesítik), de abban biztosak lehetünk, hogy idén is ők lesznek a legbulisabb csoport a HüviLigán. Böröcz Nándor a szövetséghez szerződött, rajta kívül még Geröly Péter lehet érvágás, aki szintén távozott nyáron. Kíváncsian várom, hogy helyettük milyen megoldással fognak előrukkolni a srácok és hogy ezúttal többségben lesz-e náluk a rúgott gólok zenéjére való fergeteges bulizás.

GRUND14:

Az utolsó három csapatról nem rendelkezem sajnos sok információval, hiszen ők nagyon régen, vagy még egyáltalán nem jártak HüviLigán. A XIV. csoportos srácok a legelső, korcsolyázós HüviLigán nagyon erős csoportba kerültek, s végül nem jutottak tovább, de fontos pontokat csentek későbbi érmesektől, nem csupán epizódszereplők voltak. Módos Vili precizitásával és a többiek lelkesedésével most is borsot törhetnek a favoritok orra alá, kíváncsian várom szereplésüket. A tavalyi csapatból Horváth Gergő és Pollák Máté hiányzik egyébként.

VIKING SC(?):

Szintén egy olyan csapatról beszélünk, amelynek nem alakult ki végleges játékoskerete, ráadásul még HüviLigán sem járt a csapat soha, így pedig pláne nehéz bármit is írni róluk. Nagy szerencsém azonban, hogy egy nyári bajnokságban (valami Két Hetes Tábor, vagy mi volt a neve) láthattam a bő keretet futballozni, ezek alapján próbálom belőni esélyeiket. A Viking SC név nem végleges, hiszen a VI. csoportos srácok mellé szerdán csatlakoznak XII. csoportos társaik, s ha pedig a vikingek harcossága egyesül a McDonald’s ízeivel, akkor biztos vagyok benne, hogy -mintha nagy krumplit kérnénk- elhozzák nekünk a labdarúgás minden sava-borsát.

TGYBP:

Végezetül pedig jöjjön a X. csoport, akik először járnak HüviLigán, s nyáron sem láttam focizni őket, szóval rendkívül ügyesen rejtegették magukat. Ez mindenképp előnyükre válhat vasárnap, az egymást jobban ismerő ellenfelek ellen meglepetésszerűen hathat a változatos futballjuk, s egy-két villanással hamar sikersztorivá faraghatják maguknak a Halloween kupát. Ami talán nem szól mellettük, hogy rendkívül szűk kerettel vágnak neki a tornának, hiszen csak 5 fős kerettel adták le jelentkezésüket.

 

Ők nyolcan mérik tehát össze erejüket vasárnap a HüviArénában (vagy mezei nevén, a táborban található tornateremben). Bízunk benne, hogy ismételten egy rendkívül élvezetes, hangulatos napot varázsolnak a srácok a Budai-hegységbe és a Halloween kupáról mindenki gólokban gazdagon tér haza. Őszintén reméljük, hogy ezúttal a pára és az eső nem változtatja korcsolyapályává a stadiont, drukkoljatok ti is a jó időnek!

Szeretettel várunk tehát minden játékost 8:30-ra, a szurkolókat pedig 9 órára Hűvösvölgybe, hogy visszatérjen a Gyermekvasút színpadára a futball, a futball és a futball!

Ria-Ria HÜVILIGA!

Faragó István

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .